StoryEditor

Kašický odcestuje do Francúzska na pozvanie prezidenta Sarkozyho

12.07.2007, 11:21
Autor:
TASRTASR
Na pozvanie francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho dnes odcestuje do Francúzska minister obrany SR František Kašický. S francúzskou hlavou štátu absolvuje v sobotu spoločný obed.

V rámci svojej zahraničnej služobnej cesty sa Kašický v piatok stretne s veľvyslankyňou SR pri OECD Janou Kotovou. Na francúzskom ministerstve obrany má v pláne schôdzku s riaditeľom delegácie pre strategické záležitosti (DAS) Jeanom de Ponton d'Amécourtom.
Následne absolvuje stretnutie na Akadémii obrany. Bude rokovať s podpredsedom komisie pre obranu a ozbrojené sily Národného zhromaždenia Philippom Vitelom. Kašický zavíta aj do Invalidovne a stretne sa taktiež so slovenskými vojakmi. Neskôr sa zúčastní multilaterálnej schôdzky ministrov obrany s ich francúzskym partnerom Hervém Morinom.
V sobotu čaká šéfa slovenskej obrany vojenská prehliadka pri príležitosti 218. výročia dobytia Bastily. Následne zavíta na recepciu na veliteľstve vojenského námorníctva francúzskych ozbrojených síl. Večer, po spoločnom obede s francúzskym prezidentom, sa minister obrany SR vráti do vlasti.
Informácie poskytol hovorca Ministerstva obrany SR Vladimír Gemela.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 19:32