StoryEditor

František Mikloško sa oženil

06.07.2007, 15:23
Autor:
TASRTASR
Poslancovi Národnej rady SR Františkovi Mikloškovi sa dnes skončilo šesťdesiat rokov slobody. V bratislavskom jezuitskom kostole si vzal za manželku sympatickú štyridsiatničku Janu Sasínovú.

"Odteraz sa bude volať Miklošková," pochválil sa po obrade.

Ako dodal, jeho mladomanželka pochádza z Moravy a poznajú sa už dvadsať rokov. O ruku ju požiadal v tomto roku v marci. "Povedal to krásne, na moje narodeniny," dodala nevesta, ktorá sa vydáva podľa vlastných slov prvý a posledný raz.

"Tieto veci zatajujeme, ale neboli to mesiace, bolo to viac," odpovedal poslanec na otázku, ako dlho trvá ich vzťah. Jana Miklošková je podľa medializovaných informácií doktorkou farmácie a za totality sa spolu s budúcim manželom angažovala v tajnom cirkevnom spoločenstve. "Pochádza zo šiestich detí," povedal Mikloško a dodal, že ho čaká predstavovanie sa s celou širokou rodinou.

Poslancovi sa vzťah, podobne ako informácie o chystanej svadbe, podarilo mimoriadne dlho tajiť. Na diskrétnom obrade bolo len jedenásť hostí, vonku však čakalo niekoľko desiatok novinárov. Hoci nevesta neskrývala šťastie, takáto publicita ju trochu mrzela. Na otázku, či svadba prebehla tak, ako si to predstavovala, odpovedala: "Nie, lebo som si myslela, že to bude úplne súkromná záležitosť."

"My s kolegom Minárikom sme patrili k tým vyvoleným, ktorí o tom vedeli už dávnejšie," reagoval na otázku o chystanej svadbe poslanec KDH Vladimír Palko. "Či ma to prekvapilo? To je slabé slovo, skôr šokovalo. Ale bolo to správne rozhodnutie," usmieval sa poslanec, ktorý na mladomanželov skromne čakal opodiaľ. Osobne predpokladal, že Mikloškovi sa nemôže podariť takúto udalosť úplne utajiť a keď sa napokon celá vec "prevalila" v novinách, rozhodol sa prísť mu osobne poblahoželať. "Želám mu veľa lásky v manželstve a aby nezabudol na starých kamarátov," povedal Palko. "Dlhé medové týždne a ešte dlhší spoločný život," dodal jeho stranícky kolega Pavol Minárik.

Na svadobnú cestu pôjdu novomanželia do Častej-Papierničky. "Mám šťastie, že televízor má moja manželka. Dokonca aj mobil mám u manželky," reagoval donedávna starý mládenec Mikloško na otázku, či bude meniť životný štýl.

Na otázku médií, či po úspešnej svadbe nemieni znovu kandidovať na prezidenta, Mikloško odpovedal rezolútne, že nie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 00:02