StoryEditor

Pašovanie cigariet preukázala kontrola balíkov na michalovskej pošte

19.10.2005, 16:01
Autor:
TASRTASR

Podozrenie, že niektoré balíkové zásielky odosielané z michalovskej pošty obsahujú pašované cigarety potvrdila kontrola, ktorú v pondelok vykonali pracovníci Colného úradu z Čiernej nad Tisou.
V 60 balíkoch našli colníci v priestoroch pošty v Michalovciach viac ako 500 kartónov cigariet označených ukrajinskými kontrolnými známkami. Uvedené cigarety colníci zaistili, únik na cle a daniach vyčíslili na asi 230 tisíc korún.
"Prekontrolovali sme 500 balíkových zásielok odosielaných zo Slovenska do tretích krajín a do niektorých krajín Európskej únie," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Colného riaditeľstva SR Silvia Balázsiková. Dodala, že Colná správa sa ohradzuje voči tvrdeniam niektorých médií, že pri uvedených kontrolách došlo k porušeniu "balíkového tajomstva". "Takýto inštitút naša správa nepozná. Upozorňujeme, že nedošlo ani k porušeniu listového tajomstva, pretože ani jeden z kontrolovaných balíkov podľa predložených poštových dokladov nebol listovou zásielkou," konštatovala Balázsiková.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 01:27