StoryEditor

STU začína s činnosťou Univerzitného technologického inkubátora

28.09.2005, 18:56
Autor:
TASRTASR

Slovenská Technická Univerzita (STU) v Bratislave v týchto dňoch začína s činnosťou Univerzitného technologického inkubátora (UTI).
Ide o projekt podpory vzniku a rozvoja malých technologických firiem, prvý svojho druhu na akademickej pôde na Slovensku.
V zrekonštruovaných priestoroch UTI na Pionierskej ulici nájde pätnásť začínajúcich firiem svoje sídlo s kvalitnou komunikačnou infraštruktúrou a právnu, ekonomickú i odbornú pomoc pri rozbehu svojho podnikania.
Projekt je založený na prepojení vysokej školy, výskumu a inovácií a podnikateľského prostredia. Tak prispieva k transferu inovačných technológií a výsledkov univerzitného výskumu do podnikateľskej praxe.
Podľa rektora STU Vladimíra Báleša inovácie výrazne prispievajú k rozvoju ekonomiky a hospodárskemu rastu krajiny. Toto tvrdenie platí najmä, ak sa nové myšlienky, technológie a poznatky rýchlo menia do konkrétnych produktov, riešení a dostávajú sa do praxe. Projekt UTI vytvára priestor pre tento prenos, podporuje inovačný potenciál na vysokých školách a pomáha novozaloženým spoločnostiam presadiť sa na trhu.
Projekt bol financovaný z grantovej schémy Integ PHARE CBC Austria Slovakia. Pri jeho príprave a realizácii STU nadviazala spoluprácu s Technickou univerzitou vo Viedni a Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania.
Informáciu TASR poskytla Jana Drobová zo spoločnosti Marketing Communication Company.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 15:12