StoryEditor

Tomanová: Použitie služobného auta bolo spolitizované

16.05.2007, 16:41
Autor:
TASRTASR
Medializáciu informácií, podľa ktorých si ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová na pracovnú cestu do Portugalska vzala služobné auto zo Slovenska, považuje samotná ministerka za spolitizovanie témy, ktorá nesúvisí so Zákonníkom práce.

"Tesne pred odletom sme sa dozvedeli, že nemáme zabezpečenú prepravu," uviedla na dnešnom krátkom brífingu. Odmietla tvrdenia, že by zneužívala služobné vozidlo na súkromné účely. "Nikdy som služobné vozidlo nezneužila," vyhlásila.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda dnes označil konanie ministerky za "absolútne nesociálne". "To ste videli už toľko sociálneho cynizmu, ako predvádza ministerka Tomanová?" opýtal sa. Tiež uviedol, že po tom, čo si to prečítal, obdivuje, ako "môže ministerka tak pokojne sedieť" na rozprave k novele zákonníka práce v parlamente. "Smer bude aj naďalej odhaľovať svoju pravú tvár. Také panské maniere, také panské huncútstva. Raz sú to poľovačky v štátnych revíroch, potom dotácie svojej vlastnej firme, až po excesy takéhoto typu," uzavrel Dzurinda.

Ministerka Tomanová a jej delegácia cestovala podľa informácií denníka SME na pracovnú cestu do Portugalska letecky. Napriek tomu do viac ako 3000 kilometrov vzdialeného Lisabonu poslala aj prázdnu limuzínu Audi A8 s vodičom. Trojdňovú pracovnú cestu vykonala začiatkom apríla. Náklady pracovnej cesty vyčísliť nevedela, keďže toto má v kompetencii Úrad pre ochranu ústavných činiteľov, ktorý auto poskytol.

01 - Modified: 2003-05-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nezhody o rezolúcii pretrvávajú
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 07:27