StoryEditor

PSK chce pre VÚC 27 percent z dane z príjmu obyvateľstva

20.07.2005, 17:20
Autor:
TASRTASR

Vyšším územným celkom (VÚC) by prospelo, keby sa ich príjem z dane z príjmu obyvateľstva zvýšil v budúcom období o 3,5 percenta, teda na 27 percent. Ako povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove riaditeľ Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Alexander Ernst, tento názor prezentovali na stretnutí predstaviteľov samosprávnych krajov s ministrom financií Ivanom Miklošom v utorok 19. júla. Ministerstvo financií SR nie je takémuto riešeniu príliš naklonené.
Ďalšie problémy, ktoré sprevádzajú financovanie VÚC, sú podľa Ernsta v plnení prenesenej kompetencie v oblasti verejnej dopravy, v riešení problémov s urovnaním vlastníckych vzťahov k pozemkom pod cestami druhej a tretej triedy v správe VÚC, vo finančnom krytí zvýšenia tabuľkových platov učiteľov. "Nám by veľmi prospelo aj to, keby vláda vopred jasne stanovila charakter stimulov pre investorov v jednotlivých regiónoch," poznamenal.
O všetkých týchto otázkach a o východiskách pre návrh rozpočtov krajských samospráv na roky 2006 až 2008 budú predstavitelia VÚC hovoriť na porade v Nitre v posledný júlový týždeň.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 20:43