StoryEditor

Vážny pripustil prepojenie letísk v Bratislave a vo Viedni

18.01.2007, 12:35
Autor:
SITASITA
Minister dopravy Ľubomír Vážny napriek neúspechu konzorcia TwoOne v privatizácii bratislavského letiska pripustil v budúcnosti možnosť majetkového prepojenia viedenského letiska s bratislavským.
V článku je anketa

Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny napriek neúspechu konzorcia TwoOne v privatizácii bratislavského letiska pripustil v budúcnosti možnosť majetkového prepojenia viedenského letiska s bratislavským. "Stále je tu ešte možnosť, že budeme rozvíjať spoluprácu na báze nejakého PPP projektu. Stále je tu však aj možnosť spolupráce, ku ktorej sme však zatiaľ nedospeli a je len nejakou víziou, na báze nejakého minoritného podielu medzi oboma letiskami," povedal Vážny na dnešnej tlačovej konferencii.
V žiadnom prípade by pritom podľa ministra nešlo o privatizáciu, ale o spoluprácu, pričom bratislavské letisko si svoje plány podľa neho dokáže financovať samo, vrátane výstavby nového terminálu do roku 2011. "Strategický zámer bratislavského letiska vieme zabezpečiť sami, čiže letisko sa v budúcnosti privatizovať nebude," konštatoval. Podľa Vážneho sa tak slovenská strana spolupráci s viedenským letiskom nebráni. "Sme susedné letiská s tým, že gro spolupráce vidíme v dobudovaní infraštruktúry a prepojenia medzi oboma letiskami tak, aby bolo dynamickejšie, či už cestné alebo železničné," konštatoval minister.

ANKETAMalo by sa bratislavské letisko sprivatizovať alebo zostať štátne a prípadne spolupracovať so súkromným sektorom? malo by sa sprivatizovať 5 (63%) malo by zostať štátne a spolupracovať 1 (13%) malo by zostať štátne a nespolupracovať 2 (25%) Hlasovalo 8 ľudí, aj vy
01 - Modified: 2005-06-10 12:41:00 - Feat.: 0 - Title: Maďarsko zasiahlo výrazné ochladenie, na riekach čakajú zvýšenie hladín
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 06:08