StoryEditor

Kašický: Rezort chce postaviť obetiam AN-24 pamätník

22.01.2007, 06:20
Autor:
TASRTASR

K prvému výročiu tragédie vojenského lietadla AN-24 sa zrealizovalo vyšetrovanie nešťastia a odškodnenie pozostalých obetí. Rezort obrany vytvoril všetky podmienky na to, aby v Hejciach stál dôstojný pamätník. Uviedol to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike minister obrany František Kašický.
"V tom smere boli určité chyby minulého vedenia, ale nemienim ich teraz vyťahovať a získavať na tragédii politické body," dodal Kašický.
Exminister obrany Martin Fedor (SDKÚ-DS) si nevie v tejto súvislosti predstaviť, že po nástupe nového vedenia rezortu boli nejaké neodkladné úlohy, ktoré stavbu pamätníka oddialili. "My sme v minulom období pri príprave pamätníka nezanedbali nič," doplnil Fedor.
Kašický chce zrealizovať aj nákup nových dopravných lietadiel pre ozbrojené sily. "Je to pre rezort priorita. Práve prebiehajú prezentácie jednotlivých firiem. Do konca januára by malo padnúť rozhodnutie, nemáme záujem tento proces brzdiť," vysvetlil Kašický.
Podľa Fedora nákup lietadiel pôjde na úkor niečoho iného, možno aj dôležitejších modernizačných projektov v ozbrojených silách v súvislosti s našimi záväzkami voči našim partnerom v NATO.
Odsun vojakov je pre Kašického uzavretá záležitosť a plní iba rozhodnutie a programové vyhlásenie vlády.
Fedor poznamenal, že minulá vláda menila ich mandát práve pre to, aby bolo možné ich postupné stiahnutie, pretože "sme ich tam neposielali naveky".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 07:56