StoryEditor

Fico avizuje koaličné rokovanie ešte pred Vianocami

21.12.2006, 09:25
Autor:
SITASITA

Predseda vlády a strany Smer-SD Robert Fico sa nateraz nechce vyjadrovať k nomináciám do vedenia SPP. Pre Slovenský rozhlas povedal, že sa lídri koalície stretnú ešte pred Vianocami, vo štvrtok to však nebude.
ĽS-HZDS dnes v tlačovom vyhlásení vyslovila poľutovanie nad tým, že zástupcovia Smeru-SD a SNS
zablokovali v Prezídiu Fondu národného majetku výmenu manažmentu ešte z čias vlády Mikuláša Dzurindu. Podľa podpredsedu hnutia Viliama Vetešku však ide skôr o komunikačné problémy, predseda parlamentného poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj považuje zverejnenie problému za veľmi nešťastné.
Rozpory v koalícii vyvolal staronový problém - personálne nominácie. Podľa zverejnených informácií sa mali do vedenia SPP dostať ľudia z kruhu podnikateľa a bývalého spolumajiteľa Slovnaftu Slavomíra Hatinu, ktorých navrhla ĽS-HZDS. Podľa informácií SRo sa však z celkovo deviatich predstaviteľov Fondu na hlasovaní zúčastnili len šiesti - na rozhodnutie je potrebných päť hlasov.
Za nominácie však mali hlasovať traja nominanti Smeru-SD a naopak dvaja ľudia, ktorých nominovala SNS a paradoxne aj zástupca ĽS-HZDS, sa hlasovania zdržali.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 11:15