StoryEditor

Pokračuje proces s údajným vrahom Dáriusom P.

27.03.2007, 10:55
Autor:
SITASITA

Na Okresnom súde v Trnave dnes pokračuje proces s údajným vrahom Dáriusom P., ktorý je obžalovaný z vraždy Trnavčanky Jarmily Heskovej. Senát by si mal vypočuť zostávajúcich dvoch svedkov. Jedným z nich je ošetrujúci lekár obžalovaného, ktorý sa nedostavil na predchádzajúce pojednávanie. Vyjadriť sa má k zdravotnému stavu Dáriusa P., lebo ten sa bráni, že vraždiť mu bránila slabosť po komplikovanej operácii. Ďalší svedok mal na žiadosť manžela pomáhať pri hľadaní Jarmily bezprostredne po jej zmiznutí. Ako povedala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Klementová, po prípadnom vypočutí svedkov by súd mohol pristúpiť k záverečným rečiam.
Jarmila Hesková bola zavraždená v novembri 2004. Polícia prípad vyšetrovala ako bratie rukojemníka až do chvíle, keď pri prehliadke bytu manželov našli telo mŕtvej ženy. Začalo sa pátranie po vrahovi. Vo februári 2005 páchateľ urobil chybu, vďaka ktorej ho polícia identifikovala. So zbraňou prepadol pobočku Tatra banky v Hlohovci. Dáriusa P. polícia zadržala v motoreste v obci Podhájska. K vražde sa priznal, ako aj k tomu, že zabíjal na objednávku manžela obete, ktorý chcel, aby všetko vyzeralo ako nehoda.
Dárius P. však zmenil výpoveď a trvá na tom, že nevraždil. V januári senátu nečakane oznámil, že do bytu nebohej šiel s komplicom, ktorý ju po osobnom súboji zavrel do perináka manželskej postele. Byt údajne len vylúpili. Manžel obete Erik Hesko sa pred súdom vyslovil, že si žiadnu vraždu neobjednal. Pôvodne však bol aj on trestne stíhaný, no konanie voči nemu zastavili.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 05:43