StoryEditor

Dzurinda: Fico ukázal, že nemá alternatívu a pokus o odvolanie bol demagógiou

07.07.2005, 04:58
Autor:
TASRTASR

íder Smeru sociálnej demokracie Robert Fico dnes podľa premiéra Mikuláša Dzurindu ukázal, že základným znakom jeho charakteru je populizmu. "Fakt je ten, že pokračujeme ďalej," povedal Dzurinda novinárom po dnešnom hlasovaní Národnej rady SR, ktorá mu nevyslovila nedôveru.
"Hlasovanie fakticky znamená, že môžeme zužitkovať toto letné obdobie na to, čo som nazval kolaudáciou nového postaveného domu tak, aby to bol dobrý príbytok pre všetkých občanov SR," uviedol premiér, ktorý sa chystá dva mesiace stretávať s občanmi. Teraz chce predovšetkým pracovať na doladení reforiem, aby občania maximálne pocítili, že to strádanie, bolesť, neraz nepochopenie mali zmysel.
Pokus o odvolanie premiéra bol podľa Dzurindu veľmi silnou demagógiou a bolo evidentné, že Fico potrebné hlasy na odvolanie nemá a nemá ani pripravenú alternatívu. "Aký je charakter lídra, ktorý sa driape po moci a je mu jedno, v akom stave bude krajina zajtra, ak by sa tento návrh presadil," spýtal sa premiér. Domnieva sa, že Fico ukázal občanom Slovenska aj to čo nechcel - že jeho programovou alternatívou je návrat k prekonaným ťažkostiam a socializmu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 00:23