StoryEditor

Polícia na základe e-mailu zadržala dvoch násilníkov, ktorí prepadli cudzinca

12.08.2005, 16:51
Autor:
TASRTASR

Polícia na základe e-mailu šíriaceho sa po internete zadržala dvoch násilníkov, ktorí vo štvrtok pri bratislavskom Auparku bezdôvodne zastavili auto cudzinca, zdemolovali ho a majiteľa zmlátili.
Vyšetrovateľ obvinil dvojicu Bratislavčanov z trestného činu výtržníctva a poškodzovania cudzej veci. Páchatelia sú stíhaní na slobode. Hrozí im trest odňatia slobody v trvaní dva roky alebo peňažný trest, uviedol dnes pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch.
Svojim konaním spôsobili 46-ročnému vodičovi oktávie žijúcemu v Nemecku rôzne zranenia s dobou liečenia približne desať dní. Zároveň mu zdemolovali vozidlo a spôsobili tak majiteľovi stotisícovú škodu.
Neznámi svedkovia celej udalosti ju dopodrobna opísali a rozposlali po internete. V svojom e-maili okrem iného uviedli: "Okolo nás išla červená oktávia. V tom ju predbehol čierny Golf, značka BA 837 LY (čierne fólie, začiernené zadné svetlá). Na ručnej brzde sa otočil pred oktáviou, zablokoval ju, vyskočili dvaja chlapci a evidentne pod vplyvom niečoho začali trieskať do oktávie až sa na nej otvorili dvere a vyslovene dokopali a zmlátili majiteľa". Podľa ich svedectva po odchode násilníkov z auta vystúpila aj manželka sediaca vzadu. Na nohách mala údajne nanajvýš trojročného chlapca, dcéra mala podľa nich približne 14 rokov. Auto bolo značne poškodené.
Napadnutý pán im vysvetľoval, že išiel po diaľnici v rýchlom pruhu a Golf za ním doletel a začal naňho blikať, nech mu uhne. Poškodený obehol kamión a uhol. Vtedy ho začali vytláčať z cesty, až ho vytlačili na benzínovú pumpu pri Auparku, kde ho napadli.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 06:40