StoryEditor

Väčšina zimných areálov má dobré lyžiarske podmienky

21.01.2007, 11:38
Autor:
TASRTASR

Ochladenie zlepšuje podmienky na lyžovanie vo viacerých strediskách. Dočasne neťahajú vleky v Snowlande Valčianska dolina a v Jasenskej doline. Z dobrých na veľmi dobré sa zlepšili podmienky na Čertovici. Všetky strediská, s výnimkou Roháčov, sú v prevádzke čiastočne. Väčšina areálov má dobré podmienky na lyžovanie.
Vo Vysokých, Západných a Belianskych Tatrách je v prevádzke s veľmi dobrými snehovými podmienkami lyžiarske stredisko Štrbské Pleso so zjazdovkami Interski a Esíčko, kde trate pokrýva 70- centimetrová snehová vrstva. Dobré snehové podmienky majú aj Roháče - Spálená (20 cm) a Skicentrum Strednica - Ždiar (20 cm). Obmedzené podmienky na lyžovanie sú v stredisku Tatranská Lomnica - Jamy (40 cm), Jakubkova lúka (15 cm) a Kubašok - Spišské Bystré (15 cm).
V pohorí Nízkych Tatier sa lyžuje za veľmi dobrých podmienok v lokalitách Čertovica - sedlo (30 cm) a Čertovica - STIV (30 cm). Dobré možnosti na lyžovanie majú Donovaly - Záhradište (20 cm), Chopok, sever - Jasná (25 cm), Polomka - Bučník (20 cm), Tále (20 cm) a Závažná Poruba - Opalisko, Fajka (25 cm). Obmedzené snehové podmienky sú v areáloch Chopok, sever - Záhradky (20 cm). V pohoriach Malá a Veľká Fatra sú dobré snehové podmienky v stredisku Skalka pri Kremnici (20 cm) a obmedzené má Vrátna - Paseky (15 cm). Na strednom Slovensku sa dá lyžovať za obmedzených podmienok v Snowparadise Veľká Rača (15 cm). Na východnom Slovensku je otvorené stredisko s veľmi dobrými snehovými podmienkami Litmanová (30 cm) a dobré snehové podmienky sú v Ski Centrum Levoča (30 cm).
V Relax Centre Plejsy je 40 cm snehu, na Mlynkoch - Biele Vody 30 cm a obmedzené snehové podmienky sú v Ski Jezersku - Bachledovej doline (20 cm), informovala dnes TASR Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour Banská Bystrica, ktorá zostavuje celoslovenské snehové spravodajstvo.
tš vs

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 02:17