StoryEditor

Voči privatizérovi Martinkovi zastavili stíhanie v plnom rozsahu, už má nový pas

27.02.2007, 18:42
Autor:
TASRTASR

Privatizér Piešťanských kúpeľov Karol Martinka je definitívne slobodný. "Špeciálny prokurátor zastavil trestné stíhanie voči mne v plnom rozsahu," povedal dnes pre TASR Martinka, ktorý je od roku 1999 v rakúskom exile.
Slovenské veľvyslanectvo vo Viedni mu pred pár dňami vydalo nový cestovný pas, o ktorý v tejto súvislosti požiadal. Prokuratúra s vydaním pasu Martinkovi súhlasila.
"Dnes som to mal na stole a môžem potvrdiť, že špeciálny prokurátor to voči Martinkovi v celom rozsahu zastavil," povedal pre TASR generálny prokurátor Dobroslav Trnka.
"Neexistuje žiaden orgán, ktorý by mohol toto rozhodnutie napadnúť. Je to definitívne zastavené, teda je aj zrušený medzinárodný zatykač. Keďže má pán Martinka znova pas, môže prísť bez obavy na Slovensko, lebo nie je stíhaný a nič mu nehrozí," povedal pre TASR Martinkov advokát Karol Plank. "Zatiaľ sa na Slovensko nevrátim," tvrdí však Martinka.
Špeciálna prokuratúra zbavila zostávajúcich dvoch obvinení súvisiacich s kauzou privatizácie Piešťanských kúpeľov Martinku podľa informácií TASR minulý týždeň. Tie sa týkali údajného zlého hospodárenia kúpeľov. "Stíhanie sa zastavilo s odôvodnením, že tieto skutky nie sú trestnými činmi. Špeciálna prokuratúra si osvojila argumenty obhajoby, ktorú sme prednášali skoro osem rokov," vysvetlil Plank.
Ešte minulý rok bolo pritom zastavené stíhanie v hlavnej kauze - prípade údajného podvodu pri samotnej privatizácii kúpeľov s rovnakým odôvodnením ako teraz.
Martinka vrátil kúpele Fondu národného majetku v roku 1999. Sprivatizoval ich v roku 1996. "Odškodné žiadať nebudem," dodal Martinka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 11:07