StoryEditor

Vážení priaznivci motorizmu!

18.11.2004, 23:00

Týmto číslom završujeme druhý ročník štvrťročníka pod názvom Úžitkové a nákladné autá. Motívom na jeho vydávanie bolo priniesť viac informácií tým, ktorí sa chcú zorientovať v ponuke vozidiel tejto kategórie, ale naším zámerom je tiež publikovanie testov terénnych a jednopriestorových automobilov.
Každý z nich má svoj okruh priaznivcov, no podľa vašich ohlasov na predchádzajúce čísla usudzujeme, že poznatky z testovania jednotlivých modelov pozorne sledujete v celej šírke. Aj preto sa usilujeme v každom čísle priniesť čo najpestrejšiu paletu zo širokej ponuky noviniek. Napríklad v tomto čísle uverejňujeme test najpredávanejšieho off roadu na Slovensku Kia Sorento. Kórejský favorit patrí do kategórie športovo-úžitkových vozidiel. Tí, ktorých zaujíma úspešnosť predaja úžitkových, nákladných automobilov a autobusov za deväť mesiacov roku 2004, by nemali prehliadnuť tabuľku, pripravovanú v spolupráci so Združením automobilového priemyslu SR. Ak ešte neviete, kto získal titul Truck roku 2005 a Van roku 2005, dozviete sa to tiež v tomto čísle.
Medzi testovanými vozidlami máme nielen mohutné Mercedesy, ale aj "trpaslíka" v podobe Citroënu C2 Entreprise s malým 1,1-litrovým motorom. Ten je vhodný najmä pre podnikateľov, ktorým stačí na vybavovanie kufrík. V meste sa dá s týmto malým autom za tristotisíc (bez DPH) prepravovať veľmi pohotovo. Nemáme však v úmysle vymenovať všetky testované vozidlá, na to vám stačí prezrieť si obsah 4. čísla. Veríme, že si v ňom určite nájdete tému, ktorá bude pre vás zaujímavá...
Pre budúci rok pripravujeme zmeny, ktoré by mali toto periodikum smerovať ešte k vyššej úrovni. Budeme ho vydávať v období pred autosalónmi v Bratislave a Nitre, teda aj v čase významných svetových autosalónov v Ženeve a Paríži, resp. vo Frankfurte, kde sa budú vystavovatelia pýšiť ďalšími novinkami. Naďalej chceme venovať pozornosť off roadom, malým úžitkovým i ťažkým nákladným automobilom, a nebudú chýbať ani rozhovory na aktuálnu tému. Samozrejme, ako pomôcku v spleti ponúkaných modelov pripravíme pre vás i prehľadne usporiadané základné technické údaje, ktoré nechýbajú ani na konci 4. čísla.
A keďže čoskoro nastane čas vianočných sviatkov, už teraz želáme všetkým, ktorí si obľúbili Hospodárske noviny alebo týždenník Formát, úspešný rok 2005.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 12:20