StoryEditor

Kľúč k úspechu

10.12.2002, 23:00

Podľa novej štúdie firmy Yankee Group Bezdrôtové koncové zariadenia -- kľúč k úspechu mobilných dátových komunikácií v Európe, je potrebné, aby predajcovia mobilných telefónov počas nasledujúcich dvanástich mesiacov využili výhody funkcií nových mobilných telefónov, akými sú farebné obrazovky, polyfonické vyzváňacie tóny, služby Java a služby multimediálnych správ (MMS) a takto zvýšili predaj nových mobilných telefónnych prístrojov v Európe.
"Rok 2001 bol nesporne pre európsky trh zaoberajúci sa predajom mobilných telefónov rokom sklamania. Nasýtené trhy, oneskorenie v infraštruktúre a iné externé udalosti spôsobili náhlu zmenu stúpajúceho predaja mobilných telefónov a vôbec prvý rok poklesu na trhu," hovorí Declan Lonergan, riaditeľ Wireless/ Mobile Europe. "Aj keď oneskorenie dostupnosti nosných technológií a protokolov ako GPRS, W-CDMA a WAP sa v minulosti často uvádzalo ako hlavná prekážka dosiahnutia moderných mobilných dátových služieb, význam nových technológií pre mobilné telefóny bol väčšinou opomenutý."
D. Lonergan ďalej dodáva: "V druhej polovici rokov 2002 a 2003 sa musí záujem odvetvia bezdrôtových komunikácií týkajúci sa prenosových technológií zamerať na väčšie zdôraznenie vlastností mobilných telefónov, ktoré budú fungovať ako katalyzátor nových služieb. Mimoriadne dôležité bude uviesť na trh mobilné telefóny so zabudovaným fotografickým prístrojom strednej kategórie v spojení s cenovo príťažlivými mobilnými telefónmi umožňujúcimi posielanie MMS.
Aj keď mobilné telefóny, ktoré v súčasnosti ponúkajú na trhu ich hlavní dodávatelia, sú zamerané najmä na hlas a základné funkcie, počas nasledujúcich dvoch rokov predpokladáme, že nastanú tri hlavné etapy modernizácie mobilných telefónov: prvá etapa bude podporovaná farebnými obrazovkami a multimediálnymi správami MMS, druhá bude súvisieť so zabudovaním fotografických prístrojov do bežne používaných mobilných telefónov a tretia bude súvisieť s možnosťami pohybu obrazu. V štúdii navrhujeme rozmiestniť a schváliť kľúčové mobilné telefónne prístroje s novými funkciami a takto odhadnúť, aký dosah bude mať ich zavedenie na silne konkurenčný trh s mobilnými telefónmi."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 14:02