StoryEditor

Filmový salón

29.10.2007, 23:00

Resident Evil: Zánik
Akčný horor
Nastal koniec sveta. Pokusný T-vírus, vyrobený spoločnosťou Umbrella, bol vypustený do sveta a premenil jeho obyvateľstvo na hordu potácajúcich sa zombie, ktorí majú v obľube mäso. Keďže v mestách nie je bezpečne, Carlos Oliviera a L.J. dávajú dohromady skupinku tých, čo prežili a presúvajú sa v ozbrojenom konvoji po opustených púštnych diaľniciach. Pod opusteným vysielačom v Nevade sa ukrývajú špičkové kancelárie a laboratóriá spoločnosti Umbrella, v ktorých sa kedysi Alice podrobila biogénnym experimentom, následkom ktorých získala nadľudskú silu. Napriek zhoršujúcim sa mutáciám Alice sleduje konvoj a snaží sa ho doviesť do bezpečia.
USA, réžia: Russell Mulcahy, premiéra v SR: 1. 11. 2007

Izba 1408
Hororová dráma
Mike Enslin (John Cusack) je autorom množstva bestsellerov, v ktorých vyvracia najznámejšie paranormálne javy. Každej jeho knihe predchádza dôkladné pátranie. Po rokoch práce nemá Enslin v rukách jediný dôkaz o živote -- po živote. Témou jeho novej knihy sú legendárne miesta, kde došlo k nevysvetleným tragédiám. Jedným z nich je záhadná izba číslo 1 408 v hoteli Dolphin, kde sa Enslin ubytuje navzdory varovaniu hotelového manažéra (Samuel L. Jackson). Mike je prvým človekom po mnohých rokoch, ktorý sa odvážil stráviť noc v izbe 1 408. Predchádzajúci hostia tam nevydržali nažive ani hodinu. Cesta k ďalšiemu bestselleru vedie peklom.
USA, réžia: Mikael Hafström, premiéra v SR: 1. 11. 2007

Wholetrain
Dráma
Najlepší kamaráti David, Tino a Elyas, ktorí vystupujú ako skupina grafiťákov KSB, túžia po sláve a rešpektu medzi sprejermi. Neustále a za každú cenu si navzájom dokazujú, že oni sú tí najlepší. Keď sa v meste objaví nová skupina sprejerov, ktorí pripravia KSB o ich grafiťácku česť, medzi skupinami vypukne vášnivá sprejerská vojna. Kvôli svojej láske ku graffiti idú na doraz a na hranu. Zákona, aj života.
Nem., réžia: Florian Gaag , premiéra v SR: 1. 11. 2007

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 09:54