StoryEditor

Povedali o milionárskej dani

06.12.2006, 23:00
Minister financií Ján Počiatek
"Najdôležitejšie na celej tejto téme je zaviesť solidárnosť do systému. Tento konkrétny návrh dokonca ani nemení zásadné parametre. Čo je adekvátna suma, to je ťažko povedať. Ale v každom prípade to spĺňa parameter, že zavádza vyššiu solidárnosť do systému."

Exminister financií Ivan Mikloš
"Považujem to za politický marketingový ťah a za trest vyššej strednej vrstve."

Hovorca Konfederácie odborových zväzov Ľubomír Čierny
"Keby sa netýkala poslancov a ministrov, tak by to nebolo to pravé orechové, veď ani nejde o veľké sumy. Ak niekto zdaňuje, mal by zdaniť aj seba."

Martin Hošták z Republikovej únie zamestnávateľov
"Skutočne bohatí milionári majú daňové záležitosti dávno ošetrené. Zamestnanci po dohode so zamestnávateľom aj tak budú vedieť vyššiu daň obísť. Budú mať nižšiu mzdu a zvyšok sa im bude refundovať bonusmi a inými formami."

Analytik UniBanky Viliam Pätoprstý
"Ak by vláda bola skutočne sociálna, a nielen populistická, úplne rovnaký fiškálny efekt by dosiahla, ak by stimulovala rast ekonomiky o 0,1 percenta."

Prezident Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimír Sirotka
"Je otázne, či tento zisk vyváži nárast administratívy, práce mzdových účtovníkov, živnostníkov, daňových úradov, výrobu nových tlačív na daňové priznania, pocit krivdy u tých malých podnikateľov s "nadštandardnými" príjmami."
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 11:44