StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

04.10.2007, 00:00

Viete, kto to povedal?

,,Život si nikto nekúpi, ale každý ho môže užívať."
Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol rímsky filozof, predstaviteľ epikureizmu, ktorý sa narodil v roku 97 p. n. l. a zomrel v roku 55 n. l.
Ak viete, kto povedal tieto slová, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 4. októbra, teda o týždeň. Mená výhercov uverejníme v rubrike Vzdelávanie.


O čo dnes hráme:

KNIHA -- Ostrov tučniakov
Keď staručký, slabo vidiaci svätec Mael prišiel na neznámy ostrov, pokladal jeho obyvateľov za ľudí, a tak ich pokrstil. Tým spôsobil problémy Stvoriteľovi a cirkevným otcom, ktorí sa po dlhých diskusiách rozhodli omylom pokrstené tučniaky premeniť naozaj na ľudí. Tak sa začala história tučniackeho národa, ktorá je vlastne paródiou francúzskych dejín. Autor Anatole France odhaľuje cez smiech i zimomriavky podstatu človeka.
Vyšlo vo vydavateľstve IKAR v roku 2007.

KNIHA - Také obyčajné zázraky
Liečenie pomocou bioenergie je častým predmetom polemík, nielen v lekárskych kruhoch. Knižka Také obyčajné zázraky prináša príbehy ľudí z ordinácie dvoch bratislavských liečiteľov. Sú dojímavé aj úsmevné a dozviete sa aj o metódach takejto alternatívnej liečby.
Vyšlo vo vydavateľstve IKAR v roku 2007.

KNIHA - Dažďový les

Kniha Dažďový les s podtitulom Fotografické safari z vydavateľstva Ikar vás cez nádherné fotografie prenesie do neznámeho úžasného sveta tropického dažďového lesa, kde žije množstvo zaujímavých živočíchov. Na tomto území možno nájsť najmenej polovicu všetkých rastlinných a živočíšnych druhov sveta. Niektorí vedci tvrdia, že je to až milión druhov. Mnohé pritom nie sú ešte vedecky preskúmané, dokonca podaktoré ešte ani nemajú meno.

Výhercovia: Knihy vyhrávajú Marta Vanková z Bratislavy a Denisa Falátová z Prievidze

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 11:43