StoryEditor

Lenovo bude vyrábať servery od IBM

27.01.2008, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Čínska firma Lenovo bude vyrábať servery typu x86, ktoré vyvinula IBM. Umožní jej to licenčná zmluva, ktorú obe spoločnosti uzavreli. Spoločnosť IBM očakáva, že jej dohoda so spoločnosťou Lenovo okrem šírenia inovácií v odbore pomôže ponúknuť servery radu x86 v segmente malých a stredných firiem. Produktová rada System x, ktorý zahŕňa aj veľké a technologicky vyspelé systémy x86, má aj naďalej zostať strategickou položkou portfólia IBM.
IBM poskytla Lenovu licenčnú zmluvu na výrobu jedno- a dvojpäticových serverov vo vyhotovení tower a rack. Lenovo bude tieto servery vyrábať a zároveň distribuovať. Čínska firma sa s IBM dohodla aj na službách, údržbe a poskytovaní financovania najpredávanejších modelov. Servery, ktoré bude vyrábať Lenovo, sa budú odlišovať. Každé bude mať logo Lenova a kód Lenova. Firma však bude všetky tieto servery ponúkať vo svojom distribučnom reťazci.
Lenovo kúpila v roku 2005 od IBM divíziu, ktorá vyrába osobné počítače. Na konci minulého roka spoločnosť oznámila, že postaví závod na výrobu počítačov aj v susednom Poľsku. Na Slovensku Lenovo pôsobí od roku 2006, kedy založila Prevádzkové centrum Lenovo Operation Centre.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 15:57