StoryEditor

PSA obnovuje výrobu v Trnave

31.08.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Po takmer mesačnej odstávke sa v trnavskom závode spoločnosti PSA Peugeot Citroën Slovakia opäť spustila výroba.
"V dvojzmennej prevádzke budú zamestnanci po príchode z dovolenky vyrábať rovnaké množstvo vozidiel modelu Peugeot 207, tak ako pred nástupom na celozávodnú dovolenku," informoval riaditeľ úseku komunikácie PSA Slovakia Peter Švec. Ide približne o 830 vozidiel denne.
Dôvodom prestávky vo výrobe boli stavebné a technologické práce súvisiace s pripravovanou výrobou nového modelu. Zmenou prešla každá zo štyroch výrobných prevádzok -- lisovňa, zvarovňa, lakovňa a montáž -- ako aj sklady a parkoviská.
V lisovni sa výmenou robotov na jednej z dokončovacích liniek zvýšila kapacita. Nové roboty pribudli tiež v ďalších prevádzkach. Prevádzka zvarovne sa naištalovaním dopravníka mierne rozšírila. Rozšírili sa aj parkoviská hotových vozidiel a logistické zóny.
Počas augustovej odstávky boli zrealizované prakticky všetky ťažiskové práce, nevyhnutné na spustenie výroby nového modelu. Zvyšok sa bude dokončovať počas víkendov, keď sa nevyrába. Úplne nový model koncernu PSA Peugeot Citroën, ktorý sa bude zo začiatku vyrábať iba na Slovensku, by sa mal na trhu objaviť najneskôr v roku 2010.
Automobilka v Trnave je technologicky najmodernejším závodom skupiny PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia do PSA Peugeot Citroën Slovakia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla 700 mil. eur. V lete 2003 bol položený základný kameň závodu a v júni 2006 sa rozbehla sériová výroba vozidiel modelu Peugeot 207. V roku 2006 bolo vyrobených takmer 52-tisíc vozidiel. V roku 2007 objem výroby v dvoch pracovných zmenách stúpne približne na 180-tisíc vozidiel. Výrobná kapacita závodu, ktorý zamestnáva 3 300 ľudí, je ročne 300-tisíc vozidiel.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 11:39