StoryEditor

Francúzi sa sťahujú do nového závodu

13.10.2006, 00:00

Francúzska spoločnosť Faiveley Plasturgie, ktorá pôsobí v odvetví spracovania plastov, včera v Lužiankach pri Nitre otvorila nový závod.
Prevádzka sa špecializuje na produkciu plastových výrobkov pre viaceré odvetvia priemyslu. K najdôležitejším odberateľom patrí automobilový sektor, pre ktorý dodávajú tzv. ložiskové klietky, ale aj rôzne plastové tlačidlá montované do palubných dosiek a interiéru vozidiel.
Väčšina súčasnej produkcie je určená pre autá vyrábané v skupine Renault. Nitriansky závod okrem toho vyrába aj špeciálne obaly pre potreby kozmetického priemyslu, lišty na zakladanie dokumentov, ale i ďalšie druhy drobných plastových výrobkov.
Skupina Faiveley Plasturgie nie je na slovenskom trhu nováčikom. Už pred štyrmi rokmi založila spoločný podnik s nitrianskou firmou VÚSAPL, ktorá sa zaoberá aplikovaným výskumom a spracovaním plastov. Vlani sa Francúzi rozhodli zvýšiť kapacitu výroby, čo si vyžiadalo premiestnenie celého podniku do nových priestorov v areáli firmy Agromechanika v Lužiankach.
Zástupca skupiny Faiveley Plasturgie Bruno Hirtz včera informoval, že ich zámerom je v priebehu nasledujúcich dvoch rokov zdvojnásobiť súčasný objem výroby. Pre ďalšiu expanziu v regióne Nitry sa podľa neho rozhodli najmä pre dostatok kvalifikovaných pracovníkov so skúsenosťami v plastikárskej výrobe. Ich zásobárňou je predovšetkým nitrianska Plastika.
Nový závod v Lužiankach zamestnáva 35 ľudí. V súvislosti s rozširovaním produkčných kapacít plánujú v najbližšom období prijať ďalších technikov, zmenových majstrov, zoraďovačov, údržbárov a špecialistov na plastikárske formy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 20:44