StoryEditor

SAP prijíma nových ľudí

18.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecký softvérový koncern SAP podľa informácií denníka Handelsblatt zamestná v tomto roku štyritisíc nových pracovníkov. Znamená to, že firma chce zvýšiť plánovaný počet zamestnancov až o tisíc miest. Väčšina nových miest nepripadá na Nemecko. Noví zamestnanci budú angažovaní predovšetkým do výskumných centier v Indii, Číne a Maďarsku.
Hovorca spoločnosti sa nechcel vyjadrovať k počtu nových miest a odvolával sa pritom na vyhlásenie šéfa SAP Henninga Kagermanna, ktorý povedal, že pôvodný počet tritisíc nových miest, z toho 600 v Nemecku, "nie je vytesaný do kameňa". Pozorovatelia z tohto vyjadrenia vyvodzujú, že počet nových miest bude vyšší. V prvých troch mesiacoch roka spoločnosť zamestnala približne tisíc nových pracovníkov, z toho 130 v Nemecku.
Kagermann vyhlásil, že rok 2005 bude rokom investícií. V softvérovej brandži to už tradične znamená investície do personálu, predovšetkým v oblasti výskumu a vývoja. Tretí najväčší softvérový koncern na svete ráta v roku 2005 s rastom obratu v kľúčovej oblasti o 12 percent, v roku 2004 predstavoval obrat 7,5 miliardy eur, čo je v prepočte asi 293,092 miliardy korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 16:38