StoryEditor

V Telekome zúri boj o moc

21.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Šéf nemeckej telekomunikačnej spoločnosti Deutsche Telekom Kai-Uwe Ricke sa dostáva pod čoraz väčší tlak. Medzi ním a finančným riaditeľom Karlom-Gerhardom Eickom sa údajne rozpútal boj o moc: o kreslo predsedu predstavenstva.
Eick by chcel Rickeho odstaviť z vedenia koncernu. Eick je extrémne ctižiadostivý a bezpodmienečne sa chce stať šéfom koncernu. Ak nie v Telekome, potom v inej spoločnosti. S predĺžením zmluvy na post finančného riaditeľa, ktorej platnosť má vypršať onedlho, v roku 2007, nechce súhlasiť. Aj keby však Ricke musel odísť, nepostúpi Eick automaticky na jeho miesto, hovorí sa v kruhoch okolo dozornej rady. Hovorca Telekomu v sobotu uviedol, že Eick už odmietol správy o sporoch medzi ním a Rickem ako nezmysel.
Po najnovších kurzových stratách a znížení ročnej prognózy hospodárenia rastie kritika investorov na smerovanie Telekomu. Minulý týždeň šokoval telekomunikačný koncern so sídlom v Bonne trhy varovaním pred možným poklesom ziskov. Odvtedy je Ricke pod tlakom a médiá hovoria o pochybnostiach akcionárov o predĺžení jeho zmluvy, platnej do konca roku 2007. Sám manažér označil svoj vzťah k spolkovej vláde, ktorá je spolu s KfW hlavným vlastníkom koncernu, za dobrý.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. máj 2024 22:14