StoryEditor

Test. Príslušenstvo k prenosným počítačom

03.04.2007, 00:00

Tašky na notebooky
Do redakcie sme dostali dve zaujímavé tašky na notebooky. Majú značku Crumpler, prvá má modelové označenie Cheesy-Disco a má podobu tašky na plece. Je určená skôr pre mladšiu generáciu, vyrobená je z nepremokavého materiálu vo farebnej kombinácii striebornej a oranžovej, vnútorný priestor je čisto oranžový. Vnútri je viac oddelených vreciek (niektoré z nich sa uzatvárajú zipsami) a dve pozdĺžne priehradky. Jedna z priehradiek je priam stvorená na notebook. Druhý model má označenie Team Player a má podobu plecniaka. Je vyhotovený v tmavočervenej farbe s bielym lemovaním, vnútro je bledomodré. Základom vnútorného vybavenia je vyberateľná taška na notebook. Z vonkajšej strany je vybavená vreckami, jedno z nich je zatvárateľné zipsom. Podobné vrecko je aj na
vonkajšej strane plecniaka.
Požičal: Apple IMC
Cena: oba modely v rovnakej cene 5 460 korún

Chráňte svoj majetok
Krádeže notebookov bývajú veľmi časté. Stane sa to napr. na mieste, kde je viac ľudí a vy tam necháte svoj notebook. Na chvíľu prestanete dávať pozor a počítač je zrazu preč. Podobne môže zmiznúť aj PC alebo projektor. To všetko môžete chrániť pomocou Targus Defcon 1, pokiaľ je vaše zariadenie vybavené portom na ochranu (niekedy sa označuje Kensington Lock). Ten obsahuje pevné oceľové lanko s priemerom tri milimetre. Ďalej je tu číselný kód, ktorý slúži ako kľúč na uvoľňovanie lanka. Používateľ môže nastaviť kód podľa želania, bez neho nemožno oddeliť lanko zo základovej časti. Súčasťou výbavy je aj hlasový alarm, ktorý generuje zvuk so silou 105 dB. Alarm sa spustí v prípade, že po zatvorení dôjde k prestrihnutiu lanka, ako aj vtedy, keď používateľ nastaví snímač pohybu a zariadenie rozpozná pohyb. Nastaviť sa dajú dva stupne citlivosti detekcie pohybu -- nízky a vysoký. Týmto spôsobom môžete chrániť aj tašku s prístrojom, prirodzene, nie v situácii, keď napríklad jazdíte autom.
Požičal: PC Business
Cena: 2 040 korún

Bezdrôtová myš s Bluetooth
Chcete bezdrôtovú myšku, s ktorou je radosť pracovať? Jedným z riešení je produkt s neuveriteľne dlhým názvom Targus Rechargeable
Bluetooth media note -- book mouse. Ako už názov hovorí, na pripojenie používa technológiu Bluetooth, ktorú v súčasných notebookoch nájdete bez problémov. Nabíjanie dvoch ceruzkových batérií AAA sa dá realizovať pomocou priloženého kábla USB. Myš obsahuje aj funkcie na bezdrôtové príkazy pre multimediálne ovládače. Dosah použitej technológie je 10 metrov, takto sa teda dá myš zmeniť na diaľkový ovládač. Môžete zadať povel na prehrávanie, zastavenie prehrávania, pohyby vpred/vzad. Pritom majiteľ používa tlačidlá myši, rolovacie koliesko a špeciálny ovládač v jej hornej časti. Myš vyžaduje inštaláciu ovládača, následne sa pripojí automaticky. Vo výbave je aj prenosné textilné puzdro.
Požičal: PC Business
Cena: 2 224 korún

Výkonné Wi-Fi
WLUSB2GO od spoločnosti Allied Telesis/Corega je produkt, pomocou ktorého dokážete pripojiť počítač na bezdrôtovú sieť. Toto zariadenie má podobu väčšieho kľúča USB. Dokáže sa pripojiť na bezdrôtové siete 802.11b/g a jeho prenosová rýchlosť je 54 MB/s. Dosah je až 375 metrov, čo je podstatne viac ako pri bežných produktoch tohto typu. Navyše obsahuje aj bezpečnostné technológie WEP 64/128 a WPA. Dodávaný program umožní veľmi jednoduchú inštaláciu. V určitých časových intervaloch skenuje okolie a zobrazuje nájdené siete. Pri názve siete informuje aj o intenzite jej signálu v percentách. Program okrem toho dokáže zobrazovať použité adresy IP a nájdete tu aj možnosť sledovania prenesených dát. Kľúč má na svojej hornej strane zelenú LED, ktorou signalizuje prenos dát. V celkovom hodnotení je to zariadenie určené predovšetkým na vybavenie notebookov na príjem bezdrôtových sietí.
Požičal: BGS Levi
Cena: 1 030 korún

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/new-wave, menuAlias = new-wave, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 12:19