StoryEditor

Na slovenský trh vstúpil nový internetový pracovný portál Topjobs

04.10.2007, 14:01
Autor:
TASRTASR
Na slovenský internetový trh práce vstúpil nový pracovný portál Topjobs.sk. Odlíšiť od konkurencie sa mieni rozdielnym prístupom k zamestnávateľom ale i uchádzačom o pracovné miesta a rôznymi detailmi.

"Na slovenský trh sme sa rozhodli vstúpiť na základe prieskumu. Ukázalo sa, že 65 % respondentov prejavilo záujem o nový pracovný portál," zdôvodnil rozhodnutie preniknúť na slovenský trh zakladateľ spoločnosti LMC, s. r. o, z Českej republiky, Libor Malý. Ambíciou nového portálu, ktorý je spustený od 9. septembra tohto roka, je podľa jeho slov "priniesť na trh niečo nové, z čoho bude ekonomika Slovenska profitovať". Problémom pracovného trhu začína byť nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. "Ľudí uchádzačov o zamestnanie - je dosť. Málo je tých dobrých. Firmy, samozrejme, hľadajú tých najlepších a my im chceme k tomu pomôcť," konštatoval Malý. Portál preto zamestnávateľom ponúka prepojenie na kariérne sekcie na ich vlastných internetových stránkach, online účet, na ktorý im prichádzajú životopisy od záujemcov, poskytuje komplexnú správu náborového procesu a tiež základ pre personálny marketing.

"Pre uchádzačov o zamestnanie poskytuje portál služby od vystavenia inzerátu až po nástup do nového zamestnania," vysvetlil Malý s tým, že stránka ponúka rýchle vyhľadávanie, správu procesu hľadania práce, vedenie profesijného životopisu či profesijnú poradňu. "Portál nezabúda ani na študentov, ktorí hľadajú brigádu, ani na absolventov škôl," doplnil.

LMC, s. r. o., je operátor internetového trhu práce, aktívny od roku 1996. Zo svojho centra v ČR obsluhuje zákazníkov v celom regióne strednej Európy a vďaka spolupráci s pracovnými servermi ďalších krajín je dosah jeho služieb globálny. Registruje 23 000 firemných klientov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 22:32