StoryEditor

Číž: O Tomanovej vedenie Smeru rokovať nebude, nie je o čom

07.08.2007, 13:57
Autor:
SITASITA
Užšie vedenie strany Smer-SD sa podľa predsedu poslaneckého klubu strany Miroslava Číža na dnešnom pravidelnom stretnutí nebude zaoberať angažovaním sa ministerky práce Viery Tomanovej v súkromnej spoločnosti Privilégium, keďže strana považuje medializované informácie za snahu o diskreditáciu ministerky.

Číž to dnes povedal pre SITA.
Medializované informácie o účinkovaní ministerky Tomanovej sú podľa Číža účelové, keďže neskúmajú podstatu problému, na aký poukazujú, ani mieru subjektívnosti zavinenia. Číž preto ani neočakáva, že by sa o téme malo diskutovať na dnešnom pravidelnom stretnutí užšieho vedenia Smeru-SD. "Každému, kto by sa vo vláde dotkol záujmov veľkých spoločností, osobitne Dôchodkových správcovských spoločností, hrozí diskreditácia masívneho rozsahu. Osoby a obsadenie sú jasné, nikomu nejde o nič korektné," povedal Číž. K nesúladu tvrdení ministerky o tom, že sa neangažovala v prospech spoločnosti Privilégium a tvrdeniam viacerých starostov o opaku či k existencii daňového dlhu Privilégia popri dlhu Sociálnej poisťovni Číž povedal, že sa na základe medializovaných informácií nedá seriózne vyjadriť a určiť súvislosti. "Nie sú tam zrejmé ani časové reálie, sú to poskladané výpovede ľudí, z ktorých nie je nič zrejmé. Keby to bolo niečo seriózne, budeme sa snažiť zaujať čo najkorektnejšie stanovisko," povedal Číž. Na otázku, či práve pre spomínané nejasnosti nepožiadajú Tomanovú o vysvetlenie jej angažovania sa v Privilégiu Číž povedal, že tak chcel urobiť. "Lenže dnes už som v inom stave poznania, lebo neverím, že by mal predseda akýkoľvek dôvod ísť do toho, aby sme mali takýto problém pre čosi, čo je hlboko nepodstatné," povedal s tým, že ho uspokojilo sobotné vyjadrenie Roberta Fica. Medializovanú dotáciu pridelila podľa Číža Privilégiu komisia, nie samotná ministerka. "Nič nebolo protiprávne," dodal s tým, že z politického hľadiska "riešiť nejaký prešľap nie je o čom. Nikto nehľadá objektívnu pravdu, len spôsob, ako diskreditovať ministerku," uzavrel Číž.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 03:13