StoryEditor

Microsoft a Kapsch chcú pre firmy zaviesť IP komunikáciu v reálnom čase

08.03.2007, 09:08
Autor:
TASRTASR

Spoločnosti Microsoft a Kapsch BusinessCom sa dohodli na spolupráci v oblasti sprístupňovania novej generácie komunikačnej siete v Rakúsku. Spojenie by malo rakúskym firmám umožniť komunikáciu v reálnom čase na báze IP. Súčasne kooperácia zahrňuje spoločnú realizáciu projektov CRM (manažment vzťahov so zákazníkmi) na domácom trhu.
Microsoft a Kapsch plánujú v budúcnosti spolupracovať na spoločnom vývoji softvérových komponentov, ktoré umožnia rýchlu integráciu existujúcich telefónnych systémov a aplikácií s novými technológiami.
V súčasnosti zostavujú spoločnosti spoločný ponukový balík na plánovanie, vývoj, integráciu, podporu, prevádzku a financovanie riešení komunikačnej infraštruktúry. Spolupráca oboch firiem zahŕňa opatrenia vo vzťahu k správe systémovej integrácie a k správe technológií oboch firiem, ale aj marketingové a obchodné aktivity.
"Vysoká kompetentnosť v oblasti služieb a celoplošná prítomnosť v Rakúsku robí Kapsch zaujímavým partnerom pre Microsoft. Našou spoluprácou by sme chceli podporiť zákazníkov hlavne pri zavádzaní komunikácie v reálnom čase, ako aj v oblasti CRM," povedal generálny riaditeľ Microsoft v Rakúsku Herbert Schweiger.
Strategická kooperácia firiem Microsoft Rakúsko a Kapsch umožní firmám pri nízkych nákladoch rozšíriť existujúce telefónne ústredne o možnosti unified communications (zjednotenej komunikácie). Záujem o službu pravdepodobne budú mať firmy s pobočkami na rôznych miestach (vysunuté pracoviská, dcérske spoločnosti na domácom, alebo zahraničnom trhu, atď.), ale aj prevádzky, v ktorých je viac ako 20 % zamestnancov mobilných, na živnosť alebo pracujúcich z domu.
Americká spoločnosť Microsoft vznikla v roku 1975. Firma je vedúcim poskytovateľom softvéru, servisných a internetových technológií pre súkromné a obchodné použitie na svete.
Kapsch BusinessCom AG patrí do skupiny Kapsch-Gruppe. Momentálne je s viac ako 760 zamestnancami a obratom prevyšujúcim 140 miliónov EUR, v prepočte 4,8 miliardy SKK, vedúcim poskytovateľom riešení v komunikácii, sieťových a IT riešení v Rakúsku. Spoločnosť má pobočky na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku, Chorvátsku, Slovinsku, Bulharsku, Ukrajine a Poľsku a zamestnáva približne 340 pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 01:52