StoryEditor

Radičová: Všetky skrivodlivosti sa nedajú vyriešiť jednou reformou

29.11.2005, 08:59
Autor:
TASRTASR

Novelu zákona o sociálnom poistení chce ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR Iveta Radičová predložiť už v marci budúceho roka. Podľa poslankyne NR SR Ľubice Navrátilovej je to však krátky čas na dopracovanie všetkých problémov v zákone. Diskutovali o tom na dnešnom stretnutí Slovenského ekonomického fóra (SEF).
Za najväčšie problémy považuje Navrátilová prechodné obdobie, ktoré sa dotklo invalidných dôchodcov a poberateľov invalidných rent, ďalej rozdiely medzi staro a novodôchodcami, ako aj otázku minimálneho dôchodku. Podľa ministerky Radičovej sú najpálčivejšími problémami nízke dôchodky.
"Budem riešiť tie problémy, ktoré sa stali chybami pri realizácii dôchodkovej reformy. Novela by mala odstrániť základné skrivodlivosti," povedala Radičová. Čas na vytvorenie novely zákona považuje za dostačujúci.
Navrátilová navrhuje riešiť akútne problémy ešte pred marcom 2006. Upozorňuje najmä na problematiku invalidných dôchodcov a poberateľov invalidných rent. "Tí ľudia budú sklamaní, že balík problémov, ktorý sa s nimi ťahá už poldruha roka, sa opäť presunie na marec alebo apríl," zdôraznila poslankyňa.
Okrem dôchodkovej reformy diskutovali prítomní aj o politike zamestnanosti a rodinnej politike.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 06:07