StoryEditor

Spoločnosť Kofola otvorila prvý výrobný závod v Poľsku

16.06.2005, 19:47
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Kofola, a. s., otvorila dnes nový výrobný závod v Poľsku, v Kutne neďaleko Varšavy. Nový závod je investíciou na zelenej lúke a jej hodnota predstavuje 15 miliónov EUR, čo je v prepočte 575,24 milióna Sk.
Závod v Kutne je prvá výrobná jednotka spoločnosti mimo územia oboch materských krajín, ČR a SR. "Otvorením tohto závodu realizujeme významný krok našej stratégie, stať sa jedným z najvýznamnejších výrobcov značkových nealkoholických nápojov v strednej a východnej Európe. Poľský trh je pre nás v tomto regióne kľúčovým teritóriom pre expanziu," povedal predseda Predstavenstva a. s. Kofola Jannis Samaras.
Firma Kofola má svoje obchodné zastúpenie v Poľsku už od roku 2003. Na poľský trh sú zo širokého portfólia produktov spoločnosti distribuované a úspešne predávané ovocné nápoje. Vzhľadom na neustály rast dopytu na poľskom trhu sa firma Kofola rozhodla doplniť naplno využívané kapacity výrobných liniek v ČR a SR a investovať do výstavby novej linky v centre Poľska.
Vďaka jednej z najmodernejších technológii francúzskej značky Sidel dosiahne kapacita linky produkciu 25 000 kusov nápojov za hodinu, čo predstavuje 100 miliónov kusov ročne. Vo výrobnom závode v Poľsku budú vyrábané sýtené a nesýtené ovocné nápoje vo všetkých dostupných formátoch. Nápoje budú okrem Poľska dodávané aj na český, slovenský a maďarský trh.
Otvorením závodu v Poľsku, kde pracuje 135 ľudí, celkový počet zamestnancov a. s. Kofola dosiahol 1 000 osôb.
Akciová spoločnosť Kofola so sídlom v Krnove je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkonápojov v ČR a SR. V každej krajine, teda v ČR, SR a Poľsku je zastúpená jedným závodom, nápoje však vyváža aj do Maďarska, Chorvátska a Slovinska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 11:19