StoryEditor

Šéf SARIO rokoval v Írsku s potenciálnymi investormi, ktorí majú záujem o SR

03.04.2006, 18:32
Autor:
TASRTASR

Generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Milan Juráška absolvoval v 2. polovici marca pracovný pobyt v Dubline, aby nadviazal nové vzťahy v oblasti investícií a zahraničného obchodu. TASR o tom dnes informoval hovorca SARIO Michal Novota.
"Írsko a Slovensko prešli hĺbkovými štrukturálnymi reformami, ktoré prispievajú k ich dynamickému rastu. Z hľadiska Európskej únie predstavujú najreformovanejšie krajiny. Írsko začalo skôr, preto sa môžeme poučiť zo skúseností a zároveň využiť obrovský investičný potenciál, ktorý táto krajina skrýva," konštatoval Juráška.
Juráška sa stretol s viacerými potenciálnymi investormi, napr. s Noelom Flannerym, majiteľom írskej spoločnosti Taggart Holdings pôsobiacej v oblasti developingu, a riaditeľom írskej pobočky úspešnej developerskej spoločnosti OPUS Land Ltd. Jamesom Nugentom, ktorý prejavil záujem expandovať investičné zámery spoločnosti na Slovensko na základe dobrých skúseností spoločnosti Ballymore Properties v Bratislave. Rovnako prejavil záujem o spoluprácu v oblasti cestovného ruchu a o nadviazanie kontaktov s relevantnými slovenskými odborníkmi v oblasti "clinical management in health" so zameraním na liečbu hemofílie, hepatitídy a HIV, ako aj rakoviny systémom son-code. Nugent ponúkol pomoc pri zakladaní Slovensko-írskej obchodnej komory so sídlom v Dubline.
Juráška rokoval aj s írskym podnikateľom podnikajúcim v potravinárskom priemysle, ktorý prejavil záujem vybudovať výrobný podnik na západnom Slovensku, a tiež so zástupcom írskej spoločnosti Slovakia Market Direct, zaoberajúcej sa dovozom alkoholických nápojov zo Slovenska. O podpore proexportných aktivít slovenských podnikateľských subjektov v Írsku a snahách prilákať írskych investorov na Slovensko diskutoval so slovenským veľvyslancom v Írsku Jánom Gáborom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 04:14