StoryEditor

Hotelová skupina Rezidor bude pokračovať v expanzii v južnej Európe

12.06.2006, 14:33
Autor:
TASRTASR

Hotelová skupina Rezidor SAS otvorí 20. júna v maďarskom kúpeľnom meste Sarvar štvorhviezdičkový hotel Park Inn Sarvar. Regionálny riaditeľ skupiny Heimo Leitgeb uviedol, že tým sa ich počet v južnej Európe zvýši na 14. Rezidor SAS chce počet hotelov v tomto regióne v nasledujúcich rokoch zdvojnásobiť.
Hotel v Sarvari stál 18 miliónov EUR, v prepočte vyše 681 miliónov SKK. Je v ňom 223 izieb a konferenčné a banketové sály. Vybudovaný je ako mestský, obchodný a kúpeľný hotel.
Škandinávska podnikateľská skupina Rezidor SAS, ktorá sa sama označuje za najrýchlejšie rastúcu medzinárodnú hotelovú sieť, mala na konci minulého roka v prevádzke 263 hotelov v 49 krajinách. Leitgeb uviedol, že skupina otvára ročne 50 hotelov. Pre Rusko má 50 projektov, v Poľsku už dokonca dobyla vedúce postavenie.
Značka hotelov Park Inn poskytuje služby v strednom cenovom pásme. Vedenie skupiny dáva tomuto typu hotela vo svojich realizačných zámeroch prednosť. V blízkej budúcnosti by ich malo byť vo viacerých častiach sveta otvorených okolo 100. Nejde len o novostavby. Rezidor vhodné objekty aj kupuje a prerába ich podľa svojich štandardov.
Rezidor SAS je materskou spoločnosťou pre hotelové značky Radisson, Park Inn, Country Inn a Hotel Missoni.
Skupina Rezidor fakticky vznikla v roku 1994, keď SAS International Hotels, ktorá patrila skupine severských leteckých spoločností SAS, podpísala dohodu o spolupráci so švédskou skupinou Carlson Hotels Worldwide. SAS patrilo vtedy 29 hotelov v hlavných mestách krajín, do ktorých škandinávske aerolínie lietali.
SAS International Hotels sa v roku 2001 premenovali na Rezidor SAS Hospitality.
Informovali o tom agentúra APA a internetová stránka Rezidor SAS.
(1 EUR = 37,867 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 04:49