StoryEditor

Ernst & Young:Telekomunikační operátori v Európe by sa nemali báť investovať

25.05.2006, 11:00
Autor:
TASRTASR

Príjmy v telekomunikačnom sektore v Európe pravdepodobne nedosiahnu v budúcnosti očakávaný rast, pokiaľ sa spoločnosti nerozhodnú investovať do infraštruktúry, brandingu a obsahu. Uviedla to odborná poradenská spoločnosť Ernst & Young na základe svojej štúdie "Next Generation Gap", ktorá vychádza z podrobných rozhovorov 35 vedúcich predstaviteľov z odvetvia technológie a telekomunikácií v Európe.
Neochota telekomunikačných spoločností investovať do spomínaných oblastí je hlavným faktorom pomalého rastu záujmu o dátové služby a služby v oblasti informácií a zábavy. V súčasnosti sa v odvetví telekomunikačných služieb vyskytuje viacero problémov. Medzi nimi dominuje napríklad fakt, že koncoví užívatelia žiadajú stále nižšie ceny a väčšie pohodlie. Podľa globálneho riaditeľa divízie telekomunikácií Ernst & Young Vincenta de La Bacheleria sa telekomunikácie v súčasnosti stále spamätávajú z nízkej rentability predchádzajúcich investícií do licencií 3G. "Treba však prekonať finančný konzervativizmus a otvoriť sa potenciálu nových služieb. Bez investícií do platforiem a zaujímavého obsahu nebudú operátori schopní vyvinúť služby, ktoré potrebujú na to, aby preklenuli hroziaci nedostatok nových zdrojov výnosov," upozorňuje La Bachelerie.
Mnohé spoločnosti reagujú na problémy v danom odvetví prostredníctvom fúzií a akvizícií. Napriek tomu, však účastníci štúdie uvádzajú, že takáto aktivita neprináša výrazný obrat ani zlepšenie situácie v rámci telekomunikačného sektora.
Next Generation Gap je v poradí už 6. správa, ktorú každý rok vydáva spoločnosť Ernst & Young a ktorá sa týka situácie v telekomunikačnom priemysle v Európe. Správa na základe podrobných rozhovorov s poprednými predstaviteľmi telekomunikačných spoločností, technologických spoločností, investorov, regulačných orgánov a analytikov doplnených o názory pracovníkov Ernst & Young monitoruje meniacu sa situáciu v technologickom priemysle a telekomunikáciách v Európe.
Spoločnosť Ernst & Young sa zaoberá poradenskými službami v 140 krajinách sveta. Jej cieľom je poskytovanie sofistikovaných riešení v oblastiach auditu, účtovníctva, daní a transakčného poradenstva.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 15:41