StoryEditor

Vláda by mala vymenovať splnomocnenca pre euro

30.01.2007, 17:39
Autor:
TASRTASR

Vláda SR by mala na svojom zasadnutí v stredu vymenovať splnomocnenca vlády SR pre zavedenie eura, ktorým by sa mal stať Igor Barát. Tento post je neobsadený od 4. júla 2006, keď sa ho vzdal Ivan Štefanec. Barát je v súčasnosti hovorcom Národnej banky Slovenska (NBS).
Ak vláda schváli znenie záverečných dokumentov Regionálnej rádiokomunikačnej konferencie RRC-06 a Regionálnej rádiokomunikačnej konferencie RRC-06-Rev.ST61, Slovensko získa 400 frekvenčných prídelov pre vysielanie digitálnej televízie. Znenie dokumentov sa prerokovalo v júni 2006 v Ženeve, kde išlo o frekvencie pre 119 štátov v Európe, Afrike a časti Ázie.
Slovenskí exportéri poľnohospodárskych výrobkov budú využívať systém vývozných náhrad platný v EÚ. Ak žiadateľ splní záväzok vyplývajúci z licencie, Pôdohospodárska platobná agentúra mu vráti časť alebo celú finančnú zábezpeku. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády SR o podmienkach vydávania licencií na dovoz a vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov, ktorým by sa kabinet mal zaoberať. Termín na podávanie žiadostí na poskytovanie podpory v poľnohospodárstve formou jednotnej platby na plochu bude od 1. apríla do 15. mája. Určuje to ďalšie nariadenie vlády z dielne Ministerstva pôdohospodárstva (MP) SR, ktoré vláde predložilo aj návrh nariadenia týkajúci sa osobitnej platby na cukor.
Vláda by mala rokovať aj o nariadení vlády o monitorovacom a informačnom systéme pre námornú plavbu a nariadení vlády o prístavných zberných zariadeniach na lodný odpad a na zvyšky nákladu. Oba návrhy pochádzajú z dielne Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR. Do funkcie riaditeľa Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Trnave by vláda mala na návrh MDPT vymenovať Jozefa Rezbárika.
V rámci doplnenia núdzových zásob Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR koncom februára 2006 naskladnila 70 000 ton ropy. Núdzové zásoby sú tak zabezpečené na 73 dní priemernej spotreby SR. SŠHR o tom bude informovať vládu prostredníctvom Komplexnej správy o vykonaných obmenách a zámenách komodít štátnych hmotných rezerv za rok 2006.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. máj 2024 14:08