StoryEditor

Do Popradu prichádzajú ďalší investori

15.06.2006, 18:00
Autor:
SITASITA
Popradskí mestskí poslanci dnes schválili vstup dvoch nových spoločností do Priemyselného parku Poprad - Matejovce. Investícia spoločnosti oboch by mala dosiahnuť 182 mil. Sk, pričom zamestnať by mali 108 ľudí pracovníkov.

Poslanci mestského zastupiteľstva v Poprade na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí schválili vstup spoločností CA.BI, s.r.o. a RoTTeL, s.r.o. do Priemyselného parku Poprad - Matejovce. Investícia spoločnosti CA.BI by mala dosiahnuť 130 mil. Sk, pričom firma bude vykonávať pre už etablovaných aj budúcich investorov v priemyselnom parku logistickú podporu. Spoločnosť plánuje zamestnať 60 ľudí. Druhý investor, spoločnosť RoTTeL, s.r.o., plánuje v priemyselnom parku postaviť lakovňu na komponenty pre výrobný program spoločnosti GGP Slovakia, s.r.o., ktorá bude v Poprade vyrábať záhradnú techniku. Firma RoTTeL chce v Poprade preinvestovať 52 mil. Sk a zamestnať 48 ľudí. Hlavný investor v Priemyselnom parku Poprad - Matejovce, ktorým je spoločnosť GGP Slovakia, chce začať s výrobou už v septembri tohto roku. Začiatok prevádzky spoločností CA.BI a RoTTeL je naplánovaný na november tohto roku.
Podľa konateľa spoločnosti GGP Slovakia Errica Biondiho zámerom firmy je vyrobiť 1 mil. kusov záhradnej techniky ročne. Firma GGP Slovakia spolu so subdodávateľmi by mala v Poprade zamestnať približne 500 ľudí. Príchodom subdodávateľov pre firmu GGP je priemyselný park v Poprade už takmer naplnený. Príchod ďalších investorov si vyžiada rozšírenie areálu priemyselného parku, ktorý má v súčasnosti rozlohu takmer 10 hektárov.
Výstavba Priemyselného parku Poprad - Matejovce začala v júni minulého roku. Celkové náklady na výstavbu predstavujú 179 mil. Sk, z toho 157 mil. Sk získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Mesto sa na jeho budovaní podieľa sumou 22 mil. Sk. Ukončenie výstavby priemyselného parku je naplánované na august tohto roku. Správu a developerskú činnosť v Priemyselnom parku Poprad - Matejovce vykonáva firma RoTTeL, s.r.o. Prešov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 01:29