StoryEditor

Ako zabaviť deti pri mori

13.06.2007, 00:00

Ak idete na dovolenku so svojimi deťmi, zrejme vás okrem oddychu čakajú aj rušné chvíle. Keďže vylihovanie na pláži im vyhovovať určite nebude, musíte im, predovšetkým tým mladším, vymyslieť nejaký program, aby sa vaši potomkovia "neunudili na smrť".
Lepší je piesok
Je jasné, že deti sa tešia najviac na vodu. Stráviť v nej celý deň je pre ne úplne prirodzené. Pre deti je vhodnejšia piesočnatá ako kamenistá pláž, s pozvoľným vstupom do mora. Netreba na to zabúdať hneď pri výbere dovolenky. Treba myslieť aj na to, aby bol v blízkosti nejaký aquapark, lunapark, tobogany, minigolf, rôzne preliezačky a hojdačky. Takéto atrakcie deti veľmi obľubujú a určite sa potešia.
Pre tých starších sú zaujímavé napríklad aj tenisové kurty, motokárová dráha alebo možnosť výletov na lodi či možnosť požičať si vodný skúter.
A čo počas dažďa?
Problém môže nastať napríklad pri zlom počasí. A tu už musia mať rodičia pripravené náhradné alternatívy. Záchranou môžu byť rôzne spoločenské hry, ktoré možno hrávate aj doma.
Výhodou môže byť aj to, ak dovolenkujete napríklad s viacerými rodinami. Deti sa dokážu zabaviť aj medzi sebou, môžete teda chvíľu oddychovať.
Aj pri dovolenkovej atmosfére netreba zabúdať na opaľovacie krémy pre deti a na to, že veľké horúčavy najmä tí najmenší znášajú veľmi ťažko.
Detské kluby
Niektoré cestovné kancelárie vychádzajú v ústrety rodičom s deťmi špeciálnymi ponukami. Môže to byť napríklad ubytovaním - hotely zamerané na rodiny s malými deťmi, alebo takzvanými detskými klubmi. Zvyčajne sú pre deti od štyroch rokov. Túto službu ponúkajú predajcovia dovoleniek vo vybraných letoviskách, preto je pri kúpe dovolenky dobré sa informovať aj o takejto možnosti.
V detských kluboch pracujú skúsení animátori, ktorí sa deťom venujú. I vďaka nim si môžu deti užiť veľa zábavy a spoznať kamarátov. K obľúbeným patria nielen športové súťaže, ale aj rôzne dobrodružné hry - napríklad honba za pokladom alebo výtvarné pokusy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dovolenka-s-hn, menuAlias = dovolenka-s-hn, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 17:24