StoryEditor

Afganistan musí zlepšiť vlastné protidrogové aktivity

04.10.2007, 08:27
Autor:
SITASITA

Kábul by mal zlepšiť vlastné protinarkotické aktivity a nespoliehať sa na Organizáciu Severoatlantickej aliancie (NATO). V stredu to uviedli predstavitelia NATO po tom, ako sa začal stupňovať tlak smerom k jej vojakom, aby sa viac zapájali do boja s rozvíjajúcim sa afganským obchodom s ópiom. Medzinárodná misia pod vedením NATO v Afganistane (ISAF) sa odmietla zúčastniť vyhladzovania makovíc, zdroja ópia, v produkcii ktorého je Afganistan svetovou veľmocou. ISAF ale Afganistanu prenajíma leteckú techniku a pomáha s bezpečnosťou.
"Zapojenie ISAF do aktivít na kontrolu drog by sa malo v nasledujúcom roku zmeniť, ale ešte nie je rozhodnuté ako," povedal v Kábule novinárom predstaviteľ NATO Nick Lunt. "Napriek tomu zostáva veľa priestoru pre zdokonalenie spôsobu, akým afganská vláda jedná a preberá zodpovednosť v obchode s narkotikami," povedal Lunt. "Neočakávajte len od jednotiek ISAF, že budú riešiť problémy," dodal.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 12:00