StoryEditor

Pápež odcestoval zo Sao Paula do mesta Aparecida

12.05.2007, 12:09
Autor:
SITASITA

Pápež Benedikt XVI., ktorý je na návšteve Brazílie, v piatok odcestoval zo Sao Paula do neďalekého mesta Aparecida, ktoré je jeho druhou zastávkou počas päťdňového pobytu v krajine. Na omši v meste Sao Paulo, ktorú pápež slúžil pod holým nebom v parku Campo de Marte, sa v piatok zišlo približne milión veriacich z Brazílie a ďalších latinskoamerických krajín.

V sobotu 80-ročný pápež odcestuje z Aparecidy do mestečka Guarantinguetá, kde navštívi centrum pre liečbu drogovej závislosti. Návštevu Brazílie Benedikt XVI. ukončí otvorením konferencie latinskoamerických biskupov, ktorej cieľom je dať nový impulz misionárskej činnosti katolíckej cirkvi v regióne. V piatok sa pápež v Sao Paule stretol so 430 brazílskymi biskupmi, aby načrtli plán na obnovu katolíckej cirkvi v Latinskej Amerike, ktorá čelí rastúcemu vplyvu evanjelickej cirkvi. Latinská Amerika je pritom domovom takmer polovice z 1,1 miliardy katolíkov vo svete.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 05:04