StoryEditor

Štyria izraelskí ministri z Likudu odmietli rezignovať

12.01.2006, 09:55

Štyria izraelskí ministri zastupujúci pravicovú stranu Likud vo štvrtok odmietli rezignovať zo svojich postov, čo im nariadil ich predseda Benjamin Netanjahu. Vo štvrtok ráno o tom informovala izraelská verejná rozhlasová stanica. Ešte v stredu strana Likud oznámila v tlačovom vyhlásení, že "Likud sa nemôže prezentovať ako alternatíva a zároveň zotrvávať vo vláde a realizovať jej politiku."
Ak by ministri predložili rezignačné listiny zastupujúcemu premiérovi Ehudovi Olmertovi, vystúpenie z vlády by nadobudlo účinnosť o 48 hodín. Znamenlo by to, že ministri z Likudu by sa už nezúčastnili na nedeľňajšom rokovaní vlády, na ktorom sa má rozhodnúť o povolení palestínskych parlamentných volieb vo východnom Jeruzaleme. Netanjahu v súvislosti s Palestínskymi voľbami na území východného Jeruzalema stranu Kadima kritizoval, že podniká kroky ktoré smerujú k rozdeleniu Jeruzalema.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 07:06