StoryEditor

Austrália: Hrozba teroristických útokov je stále veľká

05.03.2007, 13:42
Autor:
SITASITA

Napriek úspechom v boji proti terorizmu svet stále čelí hrozbám teroristických útokov, ktoré vyplývajú zo schopnosti neustáleho verbovania nových teroristov a celkového zdokonaľovania metód terorizmu. Na dvojdňovej konferencii o protiteroristických opatreniach, ktorá sa koná v Indonézii a Austrálii za účasti ministrov zahraničných vecí hostiteľských krajín, Malajzie a Thajska, to vyhlásil austrálsky minister zahraničných vecí Alexander Downer. Downer dúfa, že delegáti sa zhodnú na spolupráci vedúcej k zabráneniu prístupu teroristov k nekonvenčným zbraniam, zlepšeniu vymožiteľnosti práva a spolupráci spravodajských služieb pri prevencii najhrozivejších útokov.
Hassan Wirajuda, indonézsky minister zahraničných vecí, okrem iného vyzval na rešpektovanie ľudských práv, dodržiavanie právnych procedúr a demokracie v boji s terorizmom. Dodal, že ostražitosť a inovatívne opatrenia sú najlepšou odpoveďou na terorizmus.
Konferencia je pokračovaním podobného stretnutia konaného na Bali vo februári 2004, na ktorom sa zúčastnilo 20 juhoázijských a tichomorských krajín.
Séria útokov otriasla Indonéziou naposledy pri troch samovražedných atentátoch na Bali v roku 2005, ktoré si vyžiadali 20 obetí. Najhorší útok postihol oblasť v roku 2002 a vyžiadal si 202 životov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 20:53