StoryEditor

STV požiadala Ministerstvo financií o 350 mil. Sk

24.08.2007, 09:24
Autor:
SITASITA
Slovenská televízia (STV) požiadala začiatkom tohto týždňa ministerstvo financií o 350-miliónovú dotáciu na prevádzkové náklady a program.
Ako pre médiá povedal počas dnešného rokovania Rady STV zástupca generálneho riaditeľa STV a riaditeľ pre strategický rozvoj Nikolaj Savický, štátnu dotáciu chcú použiť na pokrytie plánovanej straty STV na tento rok. Približne tretina z nej má ísť na tri pripravované dramatické projekty. Predpokladaná strata za celý rok je podľa Savického približne 190 miliónov korún, zatiaľ však STV nie je v deficite hospodárenia. "Upozorňujem, že strata je o 100 miliónov nižšia, ako tá, ktorú predložilo minulé vedenie ako plán," povedal.

"Predpokladám, že je veľmi reálna šanca dostať tieto peniaze," uviedla pre médiá počas rokovania Rady STV šéfka programu STV Mária Sedláková. S pomocou štátnej dotácie chce verejnoprávna televízia začať vysielať dramaturgickú tvorbu, tak ako jej to ukladá zákon a programová koncepcia. Konkrétne chcú peniaze použiť na výrobu dvoch seriálov a tiež na účasť STV v pripravovanom pokračovaní večerníčka Bambuľka. O všetkých troch projektoch - finančnej a tvorivej účasti STV v nich, ešte rokujú a preto ich nechce bližšie špecifikovať. Ak by STV peniaze na výrobu seriálov dostala, mala by ich vyčerpať do konca marca budúceho roka To, či STV dotáciu dostane, bude jasné pravdepodobne koncom septembra. Ak by ju nezískala, mohla by pripravované projekty financovať aj z iných zdrojov, napríklad z grantov, dodala Mária Sedláková s tým, že takýchto projektov pripravuje verejnoprávna televízia oveľa viac.

Zdroj:
SITA
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 19:51