StoryEditor

Prečo lekári nedosiahli uspokojenia svojich platových požiadaviek?!

18.04.2007, 22:53

Odpoveď lekárov bude jednoduchá. Vláda nedala, poisťovne nedali, verejnosť nás nepochopila. Odpovede jednoduché, ale problém oveľa zložitejší.Teraz však nemám na mysli krátkodobé požiadavky lekárov na uspokojenie mzdových požiadaviek, ale dlhodobý neúspech pri žiadostiach o ich uspokojenie, pokiaľ nerátam zvýšenie platov lekárov tak o inflačné vyrovnanie a možno niečo málo navyše.

Väčšina cieľavedomých ľudí si pri neúspechoch, nech sú hocijakého charakteru kladie otázku v zmysle: "Čo som robil zle, že vec sa nepodarila?" Naliehavosť otázky sa stupňuje vtedy, ak je neúspech v tej istej oblasti opakovaný, alebo výsledky sú vzhľadom k námahe zanedbateľné tak, ako tomu je práve v otázkach uspokojenia mzdových požiadaviek slovenských lekárov.

Riešenie neúspechu kreatívni ľudia neriešia opakovane rovnakými postupmi ktoré už evidentne zlyhali, ale hľadajú iné tvorivejšie riešenia konkrétneho problému.

Myslím si preto, že by naozaj mal nastať čas aby si lekári túto otázku, prečo dlhodobo nedosahujú svojich cieľov mali vážne položiť a to bez zbytočnej sebaľútosti a obviňovania hocijakej vlády či verejnosti z nepochopenia. Túto otázku by si mali položiť nie preto, aby sa takpovediac k...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 08:46