telefonovanie, dovolenkaDreamstime
StoryEditor

Najstaršia cestovka na svete vyvrátila veľký dovolenkový mýtus

01.04.2017, 11:17
Autor:
TASRTASR
Podľa prieskumu nechcú jednotlivé národnosti bývať v hoteloch spolu, ale uprednostňujú pestrejšiu zmes hostí.

Cestovná kancelária (CK) Thomas Cook Group, najstaršia na svete, sa rozhodla upustiť od doterajšieho, desaťročia uplatňovaného prístupu ku klientom, keď rôznym národnostiam prideľovala odlišné hotely. Prieskum, ktorý si CK objednala, totiž ukázal, že väčšina jej klientov uprednostňuje pestrú zmes hotelových hostí, pred dovolenkármi rovnakej národnosti.

Spoločnosť so sídlom v Londýne a s pobočkami po celej Británii, Nemecku, Belgicku a Škandinávii, sa rozhodla pre zmenu stratégie. Prieskum, do ktorého sa zapojilo 18.000 jej klientov, totiž odhalil, že až 90 percent respondentov radšej dovolenkuje s hosťami, ktorí nie sú z rovnakej krajiny.

"Vyvrátili sme mýtus, že Nemci chcú byť len s Nemcami a Briti s Britmi," uviedol generálny riaditeľ CK Chief Peter Fankhauser, podľa ktorého sa ukázalo, že väčšina ľudí má radšej pestrú zmes klientov, ak je "správne namiešaná". To znamená, že žiadna národnosť by nemala mať v hoteli výraznú prevahu. A práve severské národy môžu pomôcť CK Thomas Cook zabezpečiť optimálne pestrú paletu dovolenkárov.

Prieskum zároveň naznačil, že Britov až tak veľmi nerozčuľuje povestný zvyk Nemcov, ktorí sa snažia "zabezpečiť" si už od skorého rána ležadlá pri vode strategickým rozmiestnením osušiek. A turisti z kontinentu zase nepovažujú väčšinu hostí z Veľkej Británie len za "hrubých" pijanov piva.

Nové zistenia umožnia CK Thomas Cook zefektívniť a maximalizovať obsadzovanie hotelov, zvlášť teraz, keď má v najobľúbenejších destináciách problémy s nedostatkom izieb. Dovolenkári sa totiž po teroristických útokoch v Turecku a na severe Afriky presunuli do preplnených letovísk na európskom pobreží Stredozemného mora, zvlášť do Španielska.

Thomas Cook ročne sprostredkuje dovolenkový pobyt až 22 miliónom klientov. CK zároveň uviedla, že teroristické útoky v niektorých destináciách sa stávajú "novým normálom", preto pracuje na zlepšení svojich služieb tak, aby bola schopná promptne zareagovať a ponúknuť nové bezpečné destinácie. Šéf CK v tejto súvislosti uviedol, že vzhľadom na plné španielske hotely, sa klienti čoraz viac zaujímajú aj o dovolenku v Portugalsku, na Cypre, v Grécku, Chorvátsku a v Bulharsku.

01 - Modified: 2024-04-15 18:05:53 - Feat.: - Title: Nemecko zvažuje legalizáciu interrupcií v ranom štádiu tehotenstva 02 - Modified: 2024-04-15 14:41:18 - Feat.: - Title: Nemecko si predvolalo iránskeho veľvyslanca kvôli víkendovému útoku na Izrael 03 - Modified: 2024-04-15 09:41:35 - Feat.: - Title: Scholz je na návšteve Číny, upozornil na neporušiteľnosť hraníc 04 - Modified: 2024-04-14 16:06:45 - Feat.: - Title: Irán priviedol Blízky východ na "pokraj priepasti", povedala nemecká ministerka 05 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 09:46