Kávičkári.sk/Ondrej Bobek, archív Schloss Hotel Fuschl
StoryEditor

Rozprávková vila v Košiciach a hotel ako v baroku. Tieto miesta by ste na Slovensku nečakali

31.01.2017, 08:47
Láska k dobrému jedlu, kávičke či magickému miestu. Všetko toto nájdete práve na týchto miestach a pokojne sa zamilujte aj do všetkých naraz.

Fotografie vybraných miest Kávičkárov a hotelov nájdete v galérii.

Rozprávka na Považí

Hotel v kaštieli na okraji Považskej Bystrice je romantickou rozprávkou, ktorú sme si nemohli nechať ujsť. Dva roky rekonštrukcie priniesli do Kaštieľa Orlové na jednom z kopcov v Považskej Bystrici nový život.

Mohutné dvere už nevŕzgajú, vstupná hala ožila novými hosťami, na “nádvorí” stoja novodobé moderné luxusné kočiare. Hotel Gino Park Palace pre nových návštevníkov pripravil kráľovský pocit s pridanou historickou hodnotou.

V Kaštieli Orlové si na svoje prídu i zaľúbenci, mladé rodinky, ktoré sa chcú vyhnúť ruchu tradičných rodinných hotelov či mladomanželia, ktorí tu môžu prežiť svoju vysnívanú rozprávkovú svadbu.

Rozprávková Vila v srdci Východu

Nenápadná vila v jednej z košických obytných častí na prvý pohľad vôbec neprezrádza, že v jej vnútri sa skrýva jeden z najkrajších a najštýlovejších penziónov, aké na Východe nájdete.

Čarovná vila s výhľadom na celé mesto ponúka nečakaný únik od reality vďaka nápaditému dizajnu, ale hlavne vďaka uvoľnenej rodinnej atmosfére, ktorá vás v jej útrobách privíta.

Pri objavovaní čarovných zákutí vily nebudete chcieť veriť, že táto časť domu je vlastne úplne nová. Ošúchané steny, historický nábytok, drevené hranoly na strope, medené rúry rozvodov či nerovnomerne upravené múry by pokojne mohli mať 100 rokov a nás by to ani prinajmenšom neprekvapilo. Pri objavovaní čarovných zákutí vily nebudete chcieť veriť, že táto časť domu je vlastne úplne nová. Ošúchané steny, historický nábytok, drevené hranoly na strope, medené rúry rozvodov či nerovnomerne upravené múry by pokojne mohli mať 100 rokov a nás by to ani prinajmenšom neprekvapilo. Kávičkári.sk/Ondrej Bobek

Tri izby, z ktorých má každá osobitnú atmosféru a originálny dizajn, spája veľké drevené schodisko, na ktorom nájdete hŕby starých i novších kníh, bustu koňa ako vystrihnutú z francúzskeho chateau, starú kotvu či množstvo zaujímavých obrazov. Najkrajší výhľad však nájdete na veľkej kamennej terase, kde môžete relaxovať.

Zámok cisárovnej Sissi

Schloss Hotel Fuschl sa neskladá len z vežičky a prináležiacej budovy, ale je obohatený o ďalšie budovy v jednotnom štýle, a tak nadobúda pocit príjemného alpského vidieka. Mimochodom, cisárovná tu nikdy nebývala.

Zámok patril dlhé roky biskupom a až začiatkom 20. storočia sa zmenil na hotel. Všetko s odleskami jazera, ktoré dominantne vládne okoliu. Pokiaľ vám nevyjde počasie, uchýľte sa do Spa. Práve tam nájdete zónu toho pravého oddychu a relaxu.

Veľký plavecký bazén, spa terapeuti, ponúkajúci kozmetické a telové procedúry, ale aj zóna neprístupná pre deti – saunová časť s vírivkou, z ktorej si môžete vychutnať prekrásne výhľady na jazero. V hoteli máte k dispozícii luxusne vybavené izby, s výhľadmi do okolitej prírody.

Romantika s Francúzskym šarmom

Malý historický kaštielik Chateau Mignon zdobí dubnický park od roku 2007, keď mu jeho noví majitelia opäť vdýchli dušu a rozhodli sa doňho priviesť radosť a aktivitu, aby si uctili jeho pôvodné poslanie.

Chateau Mignon vložil celé svoje srdce do jedinečných detailov, ktoré robia malý hotel rozprávkovým miestom na zaslúžený výlet plný oddychu, ale i vysnívanú svadbu v rozkvitnutej záhrade či šarmantnej reštaurácii.

Jednou z najšarmantnejších častí hotela je útulná reštaurácia, v ktorej si môžete vychutnať špičkovú gastronómiu od talentovaného šéfkuchára.

Pripravené v spolupráci s:

kavickari.sk

01 - Modified: 2017-01-17 16:55:14 - Feat.: 0 - Title: Na cukrárni v Bratislave sa pracovalo desať rokov. Turisti pred ňou stoja v radoch
01 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 02 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 03 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:43