StoryEditor

Slovensko sa dostalo na stránky prestížneho denníka. Pozrite sa, ako nás opisuje britský Guardian

13.12.2016, 08:00
Autor:
bonbon
Ako jedno z masami neobjavených, lacných miest ideálnych na zimnú dovolenku, odporúča britský denník hneď v úvode článku aj slovenský Poprad.

Zima je čas na preskúmanie zasnežených európskych miest plných útulných kaviarní, obzvlášť keď sú dostupné nízkonákladovými leteckými spoločnosťami s nízkym sezónnym cestovným, uvádzajú na webe prestížne britské listy The Guardian.

Čo napísali jeho redaktori o našom podtatranskom mestečku a ako ho jeho potenciálnym návštevníkom opísali?

Malé radosti v Poprade
"Vezmite jedno malé mesto v srdci stredoeurópskej starobylosti na úpätí nádherných, zasnežených hôr.
Potom pridajte kúpele pod šírym nebom s celoročnou zábavou, či už s pokojnou relaxáciou v horúcich bazénoch alebo divokou jazdou na tobogánoch. Ideálnou symbiózou toho je slovenský Poprad. Jeho historická časť Spišská Sobota nie je veľké, ale baroková architektúra ho udržiava v starom stredoeurópskom duchu. Reštaurácia Vino a Tapas na Sobotskom námestí je skvelým spojením kulinárstva a penziónu. Uistite sa, že nakupovanie mimo centra vám pomôže spoznať mesto, menovite čokoládovňu Bon Bon na Dominika Tatarku či historické
Podtatranské múzeum na Partizánskej ulici," vymenúvajú noviny lokálne atrakcie.

Chvália dopravu
"Najlepšia zo všetkého je rýchla, lacná doprava do Vysokých Tatrách, lanovkové prípoje na lyžovanie alebo vychutnávanie veľkolepej panorámy. Starý Smokovec je hlavnou tatranskou dedinou," opisuje Guardian.

"Keď sa vrátite do Popradu, kúpele Aquacity sú medzi miestnymi veľmi obľúbené (rodinná denná vstupenka stojí 52 eur). Tí, ktorých láka predstava horúceho bazéna v chladnom vzduchu pod holým nebom, môžu si ju napĺňať po celý deň," opisujú idylu vodného sveta.

Wizz Air lieta do Popradu z britského Lutone od 44 eur tam a späť, dodáva Guardian.

Pozrite si všetky európske mestá, ktoré noviny odporúčajú:

01 - Modified: 2024-04-22 09:43:11 - Feat.: - Title: Minulý víkend v plavkách, tento snežilo. Apríl sa naozaj zbláznil, aké nás čaká počasie ďalšie dni? 02 - Modified: 2024-04-17 07:00:00 - Feat.: - Title: Lyžiarske strediská sa uchýlili k bizarnému kroku. Cez leto skladujú sneh, aby ho mali dosť na ďalšiu sezónu 03 - Modified: 2024-04-03 10:14:22 - Feat.: - Title: Mesto Poprad požaduje dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic 04 - Modified: 2024-04-01 06:55:00 - Feat.: - Title: V Tatrách trvá mierne lavínové nebezpečenstvo 05 - Modified: 2024-03-18 13:13:28 - Feat.: - Title: Časť diaľnice D1 pod Tatrami je pre tragickú nehodu neprejazdná
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 19:22