Isla de las Muńecaswikimedia
StoryEditor

V Mexiku môžete navštíviť aj strašidelný ostrov bábik. Utopené dievča tam odštartovalo horor

25.09.2016, 13:00
Len pár desiatok kilometrov od Mexico City sa v jazernej oblasti Xochimilco nachádza malý, ale strašidelný ostrov.

Stovky bábik v rôznom štádiu rozkladu majú uspokojiť nešťastné duše malých detí, pre miestnych ide ale o doslova hororový zážitok.

Xochimilco je jednou z 16 mestských častí Ciudad de México (Mexico City). Na rozlohe 118 km² tu žije približne pol milióna ľudí. Systém kanálov a umelých ostrovov v Xochimilco figuruje od roku 1987 na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Každý víkend a sviatok prichádzajú do tejto oblasti stovky turistov, ktorí si tu užívajú jedlo, hudbu a na lodiach sa plavia medzi ostrovmi. Jeden z nich je ale iný. Veľmi iný.

Pre pokoj duše

Isla de las Muńecas (Ostrov bábik) pôsobí ako strašidelné miesto z hororového filmu. Malý ostrov nikdy nemal v pláne stať sa turistickou atrakciou, ale jeho smutný príbeh a desivá atmosféra v súčasnej dobe priťahujú televízne štáby a stovky turistov.

​Za premenou ostrova stojí Don Julian Santana Barrera, farmár, ktorý sa sem v päťdesiatych rokoch minulého storočia presťahoval kvôli pestovaniu plodín.

Rozpráva sa, že jedného dňa objavil Julian pri ostrove telo mŕtveho dievčaťa, ktoré sa utopilo za podozrivých okolností. Farmár sa snažil dievča zachrániť, ale tragickému koncu nezabránil. Krátko po incidente uvidel v kanále plávať bábiku, ktorá pravdepodobne patrila nešťastnej dievčine.

Ovládaný silou

Julian bol presvedčený, že duši mŕtveho dievčaťa je potrebné vyjadriť rešpekt a podporu, a preto bábiku vylovil a zavesil ju na strom. Nespokojný duch dievčaťa ho ale začal prenasledovať a v hlave počul hlasy, ktoré mu nešeptávali, aby na stromy vešal viac bábik.

Podľa ľudí z jeho blízkeho okolia sa Julian začal správať, ako by ho poháňala neznáma sila, ktorá ho kompletne premenila.

Niektorí ľudia však veria, že Julian si príbeh o nespokojnom duchovi vymyslel vo svojej osamelosti na ostrove. Ďalší sa uspokojili s vysvetlením, že Juliana silne poznamenal fakt, že nedokázal dievča zachrániť.

Nech už bol skutočný dôvod akýkoľvek, po zhruba päťdesiatich rokoch našli nešťastného farmára utopeného na rovnakom mieste, kde zahynulo aj dievča. Svojmu synovcovi pred smrťou tvrdil, že nemá dosť peňazí na nákup bábik a že si duch dievčaťa praje, aby sa k nej pripojil.

Na ostrove teraz žije Juliánov bratranec Anastasio. Podľa neho tu duch dievčaťa stále prebýva a občas zahliadne aj Juliana. A trvá na tom, že bábiky odtiaľ nesmú zmiznúť za žiadnych okolností. Toho, kto si bábiku odnesie, vraj bude prenasledovať zlá kliatba.

Bojíte sa?

V súčasnej dobe navštevujú ostrov stovky turistov a svoju reportáž tu natočila aj rocková televízia. Strašidelná atmosféra je tu cítiť na každom kroku. Podľa niektorých návštevníkov bábiky medzi sebou hovoria, žmurkajú na okoloidúcich a niektorí aj prisahajú, že tu dokonca videli duše malých detí bez očí.

Ostrov bábik sa nachádza asi 28 kilometrov južne od Mexico City a cesta na ostrov nie je jednoduchá. Najlepšou možnosťou je prenajať si loď so sprievodcom. Cesta k ostrovu a späť môže podľa okolností trvať 3-4 hodiny, cena za hodinový prenájom by sa mala pohybovať okolo 20 dolárov.

Ak sa nechcete preplietať medzi ďalšími turistami, navštívte túto oblasť v bežný pracovný deň, cez víkendy tu totiž býva pomerne plno.

01 - Modified: 2024-04-10 19:32:00 - Feat.: - Title: Mexické úrady zadržali policajta na úteku, ktorý zastrelil 23-ročného študenta 02 - Modified: 2024-04-09 14:15:01 - Feat.: - Title: Pri zatmení Slnka sa zatmejú aj mozgy. V USA kvôli piatim minútam zavládla mánia (+ FOTOGALÉRIA) 03 - Modified: 2024-04-09 05:12:46 - Feat.: - Title: Bývalý ekvádorský viceprezident zatknutý pri razii na ambasáde bol hospitalizovaný, odmietol jesť 04 - Modified: 2024-04-06 06:47:32 - Feat.: - Title: Mexiko po razii na veľvyslanectve prerušilo diplomatické styky s Ekvádorom 05 - Modified: 2024-04-02 08:31:34 - Feat.: - Title: V Mexiku zastrelili kandidátku na starostku počas jej kampane
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 18:22