StoryEditor

Chcete sa na dovolenke báť? Navštívte hotely, v ktorých zaručene straší

27.07.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Túžite zažiť tie najhrôzostrašnejšie letné prázdniny? A to aj bez toho, aby ste v kine videli čo len jediný horor? V tom prípade vám odporúčame stráviť noc v hoteloch, v ktorých (oficiálne) straší.

Nájdete ich v rôznych kútoch sveta, takže sa pri výbere nemusíte obmedzovať napríklad len starým kontinentom. Cestovateľov vopred upozorňujeme, že už len zo samotného čítania o tom, čo sa deje za múrmi týchto prevažne exkluzívnych ubytovacích zariadení, im začne behať mráz po chrbte. Predstavujeme šesť medzinárodných favoritov na stretnutie s duchmi. Značka: zaručené. 
 

Provincial Hotel, USA
Čo sa môže stať, keď bývalú nemocnicu prestavajú na ubytovacie zariadenie? V prípade hotela Provincial v americkom meste New Orleans, ktorý počas vojny Sever proti Juhu slúžil ako nemocnica, veru nič príjemné. Duše množstva vojakov, ktorí tu zomreli v ukrutných bolestiach, dodnes neopustili múry hotela a znepríjemňujú hosťom život hosťom rôznymi hororovými spôsobmi. Zvlášť špecificky sa správa jeden duch, ktorý klientom nedovolí naladiť rádio na inú stanicu ako na tú, ktorá nepretržite hrá country hudbu. Niekedy sa dokonca aj zhmotní a vtedy už hosťom od strachu nie je do počúvania ničoho.  

Fairmont Banff Springs Hotel, Kanada
V roku 1932 tu počas svadby zahynula samotná nevesta, a to obzvlášť tragickým spôsobom. Honosné biele šaty sa jej chytili od horiacej sviečky, ona prepadla panike, pošmykla sa a spadla dolu strmými schodmi. A tak vlastne nečudo, že dnes možno nešťastnú nevestu  stretnúť v hotelovej jedálni, kde po nociach tancuje ako v deň sobáša. Ďalšou tragédiou, ktorú megalomanský hotel ukrytý v majestátnych horách kanadskej provincie Alberta zažil, bola mnohonásobná vražda v izbe číslo 873. O život vtedy prišla celá rodina vrátane malého dievčatka. Krvavé odtlačky jeho prstov sa zo zrkadla v kúpeľni nikdy nepodarilo zmyť. Hotelový manažment sa preto rozhodol izbu zamurovať a následne popieral, že niekedy vôbec existovala. Ani zásadné riešenie však nezabránilo hláseniam hostí o zvláštnych zvukoch vychádzajúcich práve z miest, kde sa kedysi izba hrôzy nachádzala.

Leslie Castle, Írsko
V keltskom zámku slúžiacom ako hotel nenájdete jediný telefón, televízor, rádio či nebodaj pripojenie na internet. Navodenie ilúzie izolácie a osamelosti totiž rozhodne napomáha udržiavať pri živote duchárske legendy. Podľa nich v stredovekom hrade už celé stáročia strašia príslušníci rodu Leslieovcov, pôvodných majiteľov usadlosti. Zvlášť aktívny je Shane Leslie, vojak, ktorý zahynul v druhej svetovej vojne. Dnes sa rád bezcieľne túla po chodbách hotela, rozjíma pri jazere alebo privoniava ku kvetom v hotelovej záhrade. 

celticcastles.com

Grand Hotel Hyatt Taipei, Taiwan
Renomovaný hotel stojí na mieste bývalého vojnového žalára. Dodnes v ňom preto strašia duchovia brutálne popravených väzňov. Niektorí hostia hlásili, že videli duchov na chodbách, zatiaľ čo iní počuli podivné zvuky prichádzajúce z neobsadených izieb. Keďže reči o paranormálnych javoch v exkluzívnom ubytovacom zariadení negatívne ovplyvňovali biznis, hotelový manažéri povolali expertov na feng shui, aby stavbu zbavili nevítaných duchov. Odvtedy sú na strategickým miestach v hoteli nainštalované posvätné zvitky a čínska kaligrafia. Predstavujú poslednú nádej, že z grand hotela vyženú na oný svet zvyšných duchov, o ktorých sa nepostarali majstri feng shui.   

Toftaholm Herrgård, Švédsko
Bývalá vidiecka usadlosť zo 14. storočia sa nachádza na brehu jazera Vidostern a odjakživa bola dejiskom nevysvetliteľných záhad. Hotel je napríklad prenasledovaný duchom mladého roľníka, ktorý sa tradične zamiloval do dcéry bohatého baróna z panstva. Vzhľadom k jeho nízkemu stavu mu ruka vyvolenej bola odmietnutá a barón dcéru namiesto toho dotlačil do vydaja s mešťanom. Mladý muž so sebou tragicky skoncoval. A to tak, že sa v svadobné ráno obesil v miestnosti číslo 324. Následne sa v izbe ešte aj symbolicky usadil. Jeho duch nespravodlivosť starú niekoľko storočí dodnes demonštratívne pripomína hotelovým hosťom. Tí prisahajú, že v štvorhviezdičkovom hoteli zažili samovoľné zatváranie a otváranie okien a dverí,  vydávanie prapodivných zvukov a zhasínanie sviečok v svietnikoch.

booking.com

Ostrich Inn, Veľká Británia
V 17. storočí bol hotel Ostrich Inn mimoriadne obľúbeným miestom pre náhodných pocestných. Ich striedanie bolo až také veľké, že si vraj nikto nevšimol takmer sto klientov, ktorí už z hotela nikdy viac nevyšli. Zlodejskí majitelia hotela sa neštítili naozaj ničoho a svojcih zákazníkov okrádali spôsobom hodným doslovného označenia „cez mŕtvoly“. Pod posteľ v izbe, ktorú prezentovali ako najlepšiu v hoteli, nainštalovali padacie dvere. Tie ústili priamo do kuchyne, konkrétne do obrovského hrnca, v ktorom sa neprestajne varila voda. Úbohé obete pokoj doteraz nenašli a v Ostrich Inn vydávajú čudné zvuky, vypínajú a zapínajú svetlá a premiestňujú knihy v knižnici. 

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-15 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Umelá inteligencia ukázala, ako vyzerá peklo. Dnes v noci nezaspím, reagujú zdesení ľudia
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 08:20