StoryEditor

Forbes píše o digitálnych nomádoch, je medzi nimi aj Slovenka

01.01.2016, 23:00
Autor:
lillil

Pracovať z miest, ktoré sú krásne, zaujímavé alebo sa na nich dá robiť veľa zaujímavých aktivít. Aj takto by sme mohli opísať zamestnanie digitálnych nomádov súčasnosti. 
 

Všetko, čo potrebujú, je notebook a pripojenie na internet. Vďaka tomu získavajú nový druh slobody, ktorý však musí byť spojený aj s poriadnou dávkou sebadisciplíny. Skúsenosti s tým má aj tridsaťdvaročná Slovenka Silvia Púchovská, ktorú si všimol a oslovil magazín Forbes. Ten sa obrátil na šiestich nomádov rôznych národností s otázkou, či im vyhovuje, že cestujú sami, a aké tipy a rady by dali iným, čo sa týka udržiavania vzťahov doma a budovania nových priateľstiev na cestách.
 


„Vďaka tomu, že píšem blog a zdieľam fotky a príbeh dňa, som s rodinou v neustálom kontakte a veľakrát mám pocit, že cestujú so mnou. Kamaráti mi chýbajú veľmi, ale tým, že cestujem sama, sa mi otvoril svet neohraničených možností spoznávať ľudí z celého sveta,“ opisuje svoj momentálny život pre magazín Forbes Silvia. Podľa jej skúseností je veľmi veľa ľudí, ktorí sú ako ona a cestujú sami. „Pravda je taká, že keď nechcem, tak nikdy nie som sama. Stačí byť len trochu otvorený a človek hneď nájde okolo seba ľudí, s ktorými sa môže porozprávať alebo spriateliť,“ pokračuje. No upozorňuje aj na fakt, že počas cesty sa môžete dostať aj do nepríjemných situácií, a preto je dôležité, aby si ľudia pomáhali.
 


Silvia píše o svojich zážitkoch a tradičných produktoch či službách. Najprv blogovala len pre rodinu a kamarátov, ale časom zistila, že prostredníctvom internetu môže spojiť prácu a cestovanie. Stala sa digitálnou nomádkou. Upozorňuje však, že človek, ktorý sa rozhodne takto „fungovať“, mal by byť v prvom rade skúsený cestovateľ, organizátor a mať svoje podnikanie alebo projekt pod kontrolou. Silvia navštívila doteraz 43 krajín a hovorí anglicky, španielsky, dánsky a trochu po nemecky. „Každý správny digitálny nomád sa po dobrom rannom surfovaní vie dostať do fázy úplného sústredenia, kedy sa sústredí výlučne na svoju prácu. Práve vďaka pozitívnemu zážitku zo športu toho potom vytvorí ešte viac. Dokonca by vám nemuselo robiť problém pracovať z kaviarní, staníc či letísk,“ opisuje ďalší zo znakov dobrého digitálneho nomáda Silvia. 

 


 

01 - Modified: 2007-12-21 10:15:29 - Feat.: 0 - Title: Počet ľudí v hmotnej núdzi na Slovensku klesá
01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 05 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:02