StoryEditor

Chcete relaxovať inak? Skúste byť vojakom či pilotom

02.08.2014, 17:30
Autor:
turtur
Zažívate vo firme stresy a tešíte sa na oddych? Doprajte si nezvyčajný oddych a vyskúšajte, aké je to letieť v stíhačke a jazdiť v „tanku“.

Čo tak si sadnúť do pancierového vozidla, alebo nového, na Slovensku menej známeho superrýchleho auta Ariel Atom? Toto vozidlo má vo „výzbroji“ aj britská polícia. Chytá nimi napríklad extrémne rýchlych motorkárov, na ktorých už iné autá nestačia.
Rýchla jazda autom, či bojovým vozidlom pechoty, ale aj lietanie na rogale, prípadne na vojenskej stíhačke, patrí v poslednom čase medzi vyhľadávané atrakcie.  
Jedna niekoľkominútová až polhodinová jazda Ariel Atomom stojí od zhruba sto eur do 260 eur. Za let vo vojenskej stíhačke zaplatíte viac ako 700 eur. Ale stojí to za to.


Ariel Atom

Na stovku za 2,7 sekundy  

Ak sa neobávate zažiť extrémnu a vzrušujúcu jazdu, Ariel Atom je pravé, keďže ho môžete riadiť aj vy. „Kúpili sme exkluzívne a jedno z najrýchlejších áut na svete. Zrýchli z nuly na stovku za 2,7 sekundy,“ hovorí o Ariel Atome konateľ zážitkovej agentúry najzážitky.sk Tomáš Fábry. Na tomto dvojmiestnom vozidle si môžete zajazdiť na letisku v Senici a z jazdy si nechať urobiť aj DVD záznam. Jazdu však môžete niekomu venovať aj ako darček.
Ariel Atom má výkon 310 koní, čo je pri jeho nízkej hmotnosti 520 kilogramov kombinácia, ktorá jazdca pri zošliapnutí plynového pedála zatlačí hlboko do sedadla. Jeho najbližším konkurentom je až samotná formula 1.

Zajazdiť si môžete na bojovom vozidle pechoty v teréne. Ako vojaci. Do obrneného transportéra sa zmestí 15 ľudí. Toto 12-tonové pásové monštrum dokáže ísť po bojisku až 50-kilometrovou rýchlosťou. 

Škola šmyku

V poslednom čase zákazníkov podľa konateľa spoločnosti Adrop Rostislava Peníšku hodne láka aj škola šmyku a simulátor voľného pádu. „Škola šmyku je dlhodobo jeden z najpredávanejších zážitkov vôbec a simulátor voľného pádu je novinka pre ľudí, ktorí si chcú skúsiť pocit voľného pádu, no bez strachu že sa im niečo stane,“ vysvetľuje Peníška.
Ďalším vyhľadávaným adrenalínovým zážitkom je  bungee jumping, ktorý sa dá skočiť napríklad z lyžiarskeho mostíka na Štrbskom Plese alebo v Bratislave pomocou žeriava zo 100-metrovej výšky.

Pre adrenalíkových „maniakov“ 

Ak vám nestačí adrenalín na zemi, môžete sa vzniesť vysoko do oblakov. Či už v balóne, v tandeme s inštruktorom ako paraglajdista, alebo v pozícii pilota vojenského lietadla.


Vojenská cvičná stíhačka Delfín L-29.

„Čo tak si vyskúšať pilotáž malého dvojmiestneho lietadla, alebo dokonca vojenskej výcvikovej stíhačky L-29 či L-39? Poskytujú neopakovateľný zážitok,“ zdôrazňuje Peníška.
Kto si trúfne sadnúť do cockpitu stíhačky, mal by sa však najprv o tom poradiť s lekárom. Ak mu to povolí, tak po inštruktáži už nič nebráni vyštartovať so skúseným pilotom na 15-minútový akrobatický let. „Je ale dosť náročný, pretože preťaženie organizmu je značné. Takže pätnásť minút vo vzduchu stačí,“ dodáva Fábry.
 

01 - Modified: 2006-08-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SNP: Okrem veteránov prišli aj extrémisti
01 - Modified: 2024-04-20 08:00:00 - Feat.: - Title: Máš v škole zlé známky? Štúdia ukazuje, že nemusíš byť úplne na vine ty, ale tvoje priezvisko 02 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 03 - Modified: 2024-04-18 07:30:00 - Feat.: - Title: FOTO Šejkovia plánujú ďalší megalomanský projekt. V Saudskej Arábii má vyrásť prvý plávajúci zábavný park na svete 04 - Modified: 2024-04-12 19:41:22 - Feat.: - Title: Do Maďarska priletelo prvé vojenské dopravné lietadlo Embraer KC-390 určené ozbrojeným silám 05 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 00:36