StoryEditor

Najlepšie hostely v Európe. Stoja za návštevu

26.01.2013, 23:02
Autor:
stlstl
Veľké izby, štýlový dizajn a nízka cena. To spĺňajú hostely, ktoré pre vás vyberá cestovateľka Kasha Bhattachary.

The Independente Hostel, Lisabon

L

Lisabon je najlepšie európske mesto pre nízkorozpočtových cestovateľov, o čom svedčí i fakt, že päť z ich hostelov sa umiestnilo v rebríčku top 10 podľa návštevníkov webu Hostelworld.com. Nedávno otvorený Independente drží dobrú úroveň.
Nachádza sa v budove bývalej švajčiarskej ambasády, očarí originálnymi architektonickými detailmi a vintage kúskami, pričom traja bratia, ktorí ho vedú, sa ho snažia koncipovať ako priestor na stretávanie cudzincov a domácich. K dispozícii je jedenásť izieb a štyri apartmány - pre tých, ktorí potrebujú viac súkromia. Hostia sa môžu najesť v bufete, kde je denne k dispozícii menu za 10 eur. A vo večerných hodinách zas ponúka "večeru s pracovníkmi" - za sedem eur.
Cena za nocľah: od 12 eur, theindependente.pt

 

Plus Berlin

   Plus Berlin leží vo výbornej lokalite, len kúsok od Warschauer Strasse neďaleko stanice S-Bahn, takže budete dobre napojení na Hauptbahnhof a srdce Berlína. Len niekoľko sto metrov odtiaľto stojí jeden zo zostávajúcich úsekov Berlínskeho múru a v okolí narazíte na množstvo dobrých barov. K vybaveniu hostela  patrí obrovská reštaurácia a bar, krytý bazén a sauna, záhrada a práčovňa. Zamestnanci veľmi priateľskí a k dispozícii na telefóne 24/7. Hostia, ktorí hľadajú trochu viac súkromia a pohodlia si môžu vybrať vlastnú dvojlôžkovú izbu (s veľkou masážnou sprchou) v rámci tzv. „hotelového" krídla .
Cena za nocľah: od 10 eur,
plushostels.com/plusberlin



Gallery Hostel, Porto, Portugalsko



Hostel situovaný v budove z 19.storočia je mixom dizajn hotela a galérie. Dvakrát mesačne sa tu dejú výstavy miestnych umelcov, otvorené pre verejnosť. Hostia si môžu vybrať zo skupinových aj súkromných izieb s úžasnými výhľadmi na mesto - niektoré z nich majú aj balkóny. Hostel má pre hostí súkromný bar a obrovskú obrazovku v spoločenskej miestnosti, kde si možno zorganizovať aj karaoke. Tunajší šéfkuchár pripravuje raňajky a trojchodové včerené menu, ktorých súčasťou sú tradičné portugalské jedlá ako caldo verde a arroz de pato (od 10 eur, vrátane fľaše vína)
.
Cena za nocľah: od 20 eur, gallery-hostel.com
 



U Hostels, Madrid



Situovan
ý v budove paláca z 19. storočia, vedľa stanice Alonso Martinez, je ideálnou základňou k objavovaniu Madridu. Veľmi čistý, moderný, s priateľským personálom, ktorý vám rád dodá tipy na rôzne vychytávky v meste. Hostel ponúka bezplatné wi-fi, teplú sprchu a vlastnú kinosálu. Izby klimatizované, s vlastnými skrinkami a posteľami s pohodlnými matracmi. Ponúka tiež základné bezplatné raňajky, pozostávajúce z toastu, šunky a syru, za euro navyše si k nim môžete dať veľkú šálku kávy Lavazza a za tri eurá si pochutíte na špeciálnych raňajkách s kávou, ovocím a šunkou Serrano.

Cena za nocľah: od 19 eur, uhostels.com



Safestay Hostel, Elephant and Castle, Londýn

Donedávna to bolo s londýnskymi hostelmi celkom zúfalé, takže je skvelé vidieť, že v meste pribudli zaujímavé priestory, v ktorých neminiete celý „badžet" ako napríklad Clink 78 a Palmers Lodge v švajčiarskej chate. Tie sa tento rok zlúčili do Safestay Hostel v Elephant and Castle. Sídli v bývalom veliteľstve labouristickej strany, navrhnutý je do fialovej a teplej ružovej, očarí svojráznymi konštrukčnými prvkami a osvetlením od Toma Dixona. V spoločenskej miestnosti nájdete bazén, lôžka v izbách sú vybavené dobrým svetlom na čítanie, dobrými prikrývami a závesmi, ktoré ponúkajú hosťom súkromie. 
Cena za nocľah: od 10 eur, safestay.co.uk


Cocomama, Amsterdam

20 minút chôdze od amsterdamského „red light district" a blízko Rembrandtovho námestia a múzea Heineken leží Cocomama, bývalý nevestinec. Je to krásna budova s vysokými stropmi a lustrami, so záhradou (aj s trpaslíkmi), hostelovou mačkou Joop, kuchyňou zásobenou pivom za 1 euro, veľkým výberom kníh a filmov v spoločenskej miestnosti, kde mimochodom nájdete aj old-school Nintendo. Zamestnanci vyzbrojení skvelými tipmi na amsterdamské podniky. Cocomama nie je ideálna pre skupiny, poteší však sólo cestovateľov, ktorí majú záujem nadväzovať vzťahy s ostatnými hosťami.
Cena za nocľah: od 26 eur,
cocomama.nl



Stay
Inn Hostel, Lisabon

Päťsto metrov od stanice metra Chiado, v strede štvrti Bairro Alto, leží nádherná dávka portugalskej pohostinnosti s veľmi chladnými interiérmi. Parkety, stropné okná, pohodlné kožené sedacie súpravy, plazmová obrazovka na starom koženom kufri, veľa prirodzeného svetla a svetlé farby pomáhajú vytvárať pohodovú atmosféru. Izby veľmi pohodlné - postele majú dobré matrace a vankúše, do ktorých sa po dlhom dni chôdze v strmých mestských uliciach ponoríte so skutočným pôžitkom. Pridajte k tomu neobmedzené množstvo kávy po celý deň, veľkú chladničku, práčovňu a máte fantastický základ pre vaše dobrodružstvo v Lisabone.
Cena za nocľah: od 15 eur,
hostelworld.com

 

Dream Hostel, Tampere, Fínsko

Tri minúty chôdze od vlakovej stanice Tampere, Dream Hostel spája chladný, čistý dizajn s teplou pohostinnosťou. Centrom hostela je bielo-modrá kuchyňa, kde hostia môžu využiť bezplatné Wi-Fi pripojenie k internetu a sami si pripraviť neobmedzené množstvo kolumbijskej kávy. Je to tu veľmi pokojné - izby majú veľké ťažké dvere a hrubé steny. Postele sú robustné a vybavené svetlami na čítanie. Toalety a sprchy  čisté. Oplatí sa požiadať zamestnancov o tipy a požičať si bicykel, aby ste preskúmali mesto.
Cena za nocľah: od 22 eur,
dreamhostel.fi

 

Oasis Backpacker´s Palace, Sevilla, Španielsko


Nachádza sa v budove z 19. storočia v blízkosti námestia Encarnación, jednej z najstarších sevilských tapas barov a kaviarní: skvelá základňa pre objavovanie mesta. Ako hostia tu dostanete zadarmo nápoj token, ktorý si môžete vypiť na strešnej terase baru s ​​vlastným bazénom. Izby priestranné, postele robustné, s veľkými uzamykateľnými zásuvkami na batožinu a cennosti. Neskorý checkout 11:30 znamená, že sa nemusíte ponáhľať na raňajky, ktoré sú mimochodom zadarmo a pozostávajú z placky, prípitku, cereálií, čaju a kávy. Zamestnanci veľmi priateľskí a organizujú množstvo aktivít, ako bezplatné pešie výlety alebo flamenco šou.
Cena za nocľah: od 11 eur, dvojky od 45 eur,
oasisseville.com



Ostello Bello, Miláno

Hostia ubytovaní v Ostello Bello pri check-in vítaní bezplatným nápojom. Spoločenská atmosféra pokračuje vo večerných hodinách, kedy sa miestni obyvatelia stretávajú po práci na aperitvo. Raňajky zahrnuté v cene a k dispozíciina vyžiadanie, kedykoľvek počas dňa. Nájdete tu dve terasy, hojdacie siete a veľký výber časopisov. Izba, kde som spala, bola jasná, priestranná, s bezpečnými zásuvkami na cennosti.

Zdroj: guardian.co.uk, blogy autorky si môžete prečítať na budgettraveller.org

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:51